mrt 15, 2019 | Alle tips, Sport | 0 Reacties

Zo maak je je sportschoenen weer helemaal als nieuw

We horen en lezen het elke dag: we moeten meer aan sport doen, want stil zitten is het nieuwe roken, zoals dat populair wordt omschreven. Voor heel wat moderne kwaaltjes, van depressie tot slapeloosheid, van spierpijn tot hart- en vaatproblemen: kan sport of gewoon nog maar wat lopen, fietsen of wandelen al een wereld van verschil maken.

Daar is goede uitrusting voor nodig. Je kan best een paar goede sportschoenen gebruiken en die moet je dan ook steeds weer aantrekken, goed of slecht weer: de weg op of tenminste het park in of de landweg op.
Goede sportschoenen zijn een absolute noodzaak, vooral als je gaat joggen. Om te stappen kan je ook best een paar goede sportschoenen gebruiken, omdat dan de voet, de hiel, de knie, beter gevrijwaard worden van schokken die op den duur funest zijn voor de gezondheid van spieren, ligamenten en botten.

Als je sportschoenen bezeurd zijn, dan is sporten niet half zo leuk dan met mooie en schone sportschoenen. Daarbij kan onze tip uitstekend van pas komen, want in een mum van tijd zien je sportschoenen er weer als nieuw uit.

Maar na een poosje zien je sportschoenen er niet meer uit, vooral niet als de zool en de rand in wit materiaal werden uitgevoerd.
Je kan dat natuurlijk met de grove middelen gaan bewerken, maar dat is niet altijd een goed idee, want agressieve producten doen vaak meer kwaad dan goed.
We hebben nochtans een prima tip voor wie altijd piekfijn de weg wil opgaan, want met schoon materiaal aan sport doen is toch een heel ander gevoel dan als je met besmeurde schoenen of kleding de weg optrekt.
Wat moet je doen?

Wrijf met een vodje de witte rand van de schoenen in met tandpasta. Laat even zitten. Neem nu een oude tandenborstel en doe daar ook een lik tandpasta op en begin nu de rand van de schoen helemaal te poetsen zoals je dat met de tanden zou doen. Flink wrijven. Nadien met een vochtige doek afwissen.
Je zal er van versteld staan hoe snel je sportschoenen een compleet nieuw aspect hebben gekregen.
Je dagelijkse sportactiviteit wordt nu veel leuker.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Opgepast: ook na de week van de teek!

Stel dat na een telling vastgesteld wordt dat er op één vierkante kilometer honderdduizend mensen wonen. Dat lijkt gigantisch veel en onmogelijk en het zou trouwens leiden tot gevaarlijke toestanden. Want waar veel mensen op een beperkte oppervlakte wonen stijgt het...

Lees meer