mrt 6, 2019 | Alle tips, Voeding | 0 Reacties

Zo rijpen je tomaten nog sneller

Tomaten zijn heerlijk in allerlei gerechten en ze kunnen zowel rauw als in slaatjes, in sausen, in soep, warm, gevuld enz… worden gegeten.  Nu kan je wel het hele jaar door tomaten kopen, maar ze zijn toch heerlijker als ze vers zijn en als ze hier in je buurt zijn gerijpt door de zon.

Misschien heb je zelfs tomaten in je tuin staan? Dat is nog beter, dan hoef je maar naar buiten te gaan om een heerlijke maaltijd voor te bereiden. Tomaten bevatten lycopeen, een zeer belangrijke antioxidant om zowel kanker als hart- en vaatziekten te voorkomen. Jammer dat tomaten niet altijd even rijp zijn, ook niet als je ze in de winkel gaat halen. Daar hebben we nochtans een prima trucje voor. Wikkel tomaten in dagbladpapier en laat die zo op het keukentablet liggen. Na een paar dagen zijn de tomaten blozend rood en klaar voor gebruik, heerlijk rijp en sappig en lekker.

Deze truc werkt ook prima voor tomaten die echt nog groen zijn.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Opgepast: ook na de week van de teek!

Stel dat na een telling vastgesteld wordt dat er op één vierkante kilometer honderdduizend mensen wonen. Dat lijkt gigantisch veel en onmogelijk en het zou trouwens leiden tot gevaarlijke toestanden. Want waar veel mensen op een beperkte oppervlakte wonen stijgt het...

Lees meer

Geen paniek: De truc tegen de hik

Je hebt het vast al meegemaakt: iemand krijgt tijden het eten een onbedaarlijke hik, waarbij telkens grote happen lucht worden ingeslikt. De goede raad van grootmoeder is nog altijd van kracht: drink een flinke slok koud water, of hou de adem in. Maar de hik wat is...

Lees meer

We worden langzaam vergiftigd

We weten allemaal dat de kwaliteit van de voeding ook de kwaliteit van onze gezondheid beïnvloedt en zelfs in belangrijke mate meebepaalt. Denk maar aan roken, de kwaliteit van de lucht, het fabrieksvoedsel, de bewerking van de basiselementen van de voeding. We eten...

Lees meer