mrt 6, 2019 | Alle tips, Voeding | 0 Reacties

Zo rijpen je tomaten nog sneller

Tomaten zijn heerlijk in allerlei gerechten en ze kunnen zowel rauw als in slaatjes, in sausen, in soep, warm, gevuld enz… worden gegeten.  Nu kan je wel het hele jaar door tomaten kopen, maar ze zijn toch heerlijker als ze vers zijn en als ze hier in je buurt zijn gerijpt door de zon.

Misschien heb je zelfs tomaten in je tuin staan? Dat is nog beter, dan hoef je maar naar buiten te gaan om een heerlijke maaltijd voor te bereiden. Tomaten bevatten lycopeen, een zeer belangrijke antioxidant om zowel kanker als hart- en vaatziekten te voorkomen. Jammer dat tomaten niet altijd even rijp zijn, ook niet als je ze in de winkel gaat halen. Daar hebben we nochtans een prima trucje voor. Wikkel tomaten in dagbladpapier en laat die zo op het keukentablet liggen. Na een paar dagen zijn de tomaten blozend rood en klaar voor gebruik, heerlijk rijp en sappig en lekker.

Deze truc werkt ook prima voor tomaten die echt nog groen zijn.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Minder kans op griep deze winter? Hoezo?

Griep is een erg besmettelijke ziekte en wordt overgebracht door een virus. Je kunt het een beetje vergelijken met Covid, dat ook afkomstig is van een virus, maar aan griep zijn we wel al wat meer gewend. Velen hebben antistoffen opgebouwd, maar zoals alle virussen...

Lees meer

Hoge bloeddruk: de geniepige doder

We zijn eigenlijk niet goed bezig. Slapeloosheid, stress, burn-out, agressie, problemen, vrees en angsten, zelfs existentiële angst, onzekerheid over de toekomst, sterfgevallen in de familie, langdurige ziekten, pandemieën, winter en winterziekten… het zijn allemaal...

Lees meer

Vertroetel je metabolisme en leef langer

Wie herinnert zich niet de fameuze uitspraken van wijlen dokter Herman Lecompte, die beweerde dat hij duizend jaar kon worden; Het geheim: de afbraak stoppen door middel van vitamines en antioxidanten, want daar lag het geheim van een lang en gezond leven. Eigenlijk...

Lees meer