mrt 6, 2019 | Alle tips, Voeding | 0 Reacties

Zo rijpen je tomaten nog sneller

Tomaten zijn heerlijk in allerlei gerechten en ze kunnen zowel rauw als in slaatjes, in sausen, in soep, warm, gevuld enz… worden gegeten.  Nu kan je wel het hele jaar door tomaten kopen, maar ze zijn toch heerlijker als ze vers zijn en als ze hier in je buurt zijn gerijpt door de zon.

Misschien heb je zelfs tomaten in je tuin staan? Dat is nog beter, dan hoef je maar naar buiten te gaan om een heerlijke maaltijd voor te bereiden. Tomaten bevatten lycopeen, een zeer belangrijke antioxidant om zowel kanker als hart- en vaatziekten te voorkomen. Jammer dat tomaten niet altijd even rijp zijn, ook niet als je ze in de winkel gaat halen. Daar hebben we nochtans een prima trucje voor. Wikkel tomaten in dagbladpapier en laat die zo op het keukentablet liggen. Na een paar dagen zijn de tomaten blozend rood en klaar voor gebruik, heerlijk rijp en sappig en lekker.

Deze truc werkt ook prima voor tomaten die echt nog groen zijn.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hoe kun je spataders voorkomen?

Voor alles is een oplossing, of liever wordt een oplossing voorgesteld. Maar of dat dit de goede oplossing is, laten we in het midden. Zo kun je tegen spataders een operatie verkiezen, terwijl dat eigenlijk een symptomatische behandeling is. De benen worden wel weer...

Lees meer

Waarom klagen vrouwen zo vaak over hoofdpijn?

Iedereen kan al eens last krijgen van hoofdpijn, maar vooral vrouwen zijn er gevoelig voor en gebruiken het dan ook als excuus. Neen, we hebben het hier niet over de gekende kolder “vanavond niet schat, ik heb hoofdpijn”, maar wel over het feit dat meer vrouwen dan...

Lees meer