Perfecte verjongingskuur voor je tapijt

Elk interieur heeft zo zijn modeperiode. Zo is er een tijd van cementtegels geweest, nadien waren het oude plankenvloeren, daarna visgraatparket, tenslotte natuurtegels en uiteindelijk kamerbreed oftewel voltapijt zoals dat genoemd werd. Tegenwoordig denken velen dan weer aan parket en aan laminaat. Maar in heel wat woningen ligt nog altijd voltapijt. Het nadeel is dat als er kinderen, kleinkinderen of huisdieren in de woning zijn, het tapijt wel heel gauw bezeurd is. Soms zitten er vlekken op, soms resten van voetstappen in de regen of andere vlekken die er maar moeilijk uit te verwijderen zijn.

Wat kan je doen? Het tapijt uitbreken en nieuw plaatsen? Dat kost wel een bom geld en dus blijft het erbij dat het bezeurde tapijt de woning blijft ontsieren. Dat hoeft evenwel niet zo te blijven.

Is je tapijt verouderd, zitten er vlekken en geurtjes op, dan kun je dankzij onze tip het tapijt compleet verjongen.

Uiteraard kan je een firma contacteren die de boel industrieel en professioneel komt poetsen en schoonmaken, maar dat kost een bom geld, terwijl je eigen zelf de zaak ter hand kunt nemen en het tapijt in één nachtje tijd compleet van gedaante kunt doen veranderen. Met andere woorden, het bezeurde tapijt kan er weer zo goed als nieuw uitzien.

Wat kun je doen? Heel eenvoudig, haal in de supermarkt of bij de drogist een grote hoeveelheid natriumbicarbonaat. Strooi dit ‘s avonds kwistig over het voltapijt en wrijf het er goed in. Laat een nachtje rusten. ’s Nachts is dat ideaal omdat niemand dan nog over het tapijt loopt. ’s Anderendaags ‘s morgens is het moment van de waarheid aangebroken.

Stofzuig nu grondig het hele tapijt en je zal versteld staan van het resultaat. Niet alleen de vlekken zijn verdwenen, maar het tapijt krijgt een nieuw uitzicht en nog meer: de geurtjes die erin zaten zijn verdwenen. Dit is ook een ideale methode als er huisdieren rondlopen. Dan zijn de typische onwelriekende geurtjes meteen ook weg.

Een goedkope, maar wel doeltreffende truc!

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde