mei 31, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Hoe blijven je haren lang, mooi en sterk?

Een mooie haardos is een sieraad. Toch worden er dagelijks fouten gemaakt waardoor de haren geruïneerd kunnen worden. Wat moet je nu doen om lang je mooie haren te kunnen bewaren?

Een fout die haast iedereen maakt is: de shampoo recht uit de fles op de hand en dan in het haar wrijven. Zoiets ruïneert je haar. Shampoos zijn veel te geconcentreerd om ze rechtstreeks op het haar te wrijven, zelfs de goede. Het is niet voldoende het haar eerst nat te maken en dan de shampoo erop. Neen, het is echt noodzakelijk de shampoo eerst te verdunnen en pas dan de verdunde shampoo over het haar te verdelen en met de wasbeurt te beginnen.
Je moet natuurlijk altijd eerst het haar goed nat maken, bij voorkeur met niet te heet water. Lauwwarm is best om het haar te wassen.

Ook haren zijn kwetsbaar. Je moet bij de verzorging dus niet te bruusk zijn.

Tijdens het wassen moet je voorzichtig zijn. Te ruwe behandelingen doen het haar op den duur creperen. De haarschacht wordt beschadigd, het verliest zijn zijig en glanzend uitzicht. De shampoo moet er na de wasbeurt ook goed wordt uitgespoeld.

Je moet ook vermijden de haren te vaak te laten kleuren. De oxidatieproducten die daarvoor worden gebruikt zijn funest voor de haarschacht en maakt de haren broos. Het kan nadien wel een mooi uitzicht hebben dat je bijvoorbeeld van bruin of zwart naar blond bent gegaan, of de grijze haren hebt kunnen camoufleren, maar op den duur is dat erg nadelig voor het haar. Je kan er de omkleuring best eerst even laten uitgroeien zodat de beschadigingen weg zijn.

En de verzorging na het wassen: zachtjes uitborstelen met een natuurharen borstel is best. Op die manier krijg je er ook het overtollige vocht gemakkelijk uit weg. Begin niet wild het haar droog te. Vooral als het haar nat is, is het nog meer kwetsbaar. Opgelet met creperen, in model te leggen, te kammen of verwoed te borstelen. Je krijgt zeker een triest resultaat.

De grootste zonden tegen een mooie haardos, gebeuren ook bij het drogen. Inderdaad het is niet erg prettig om met een natte kop rond te lopen, of telkens klissen nat haar in het gezicht te krijgen. Vandaar dat velen graag snel droog haar hebben en dat karwei toevertrouwen aan een zeer hete en bijzonder snelle föhn.
Dat is een ruïne voor het haar! Laat het haar aan de lucht drogen, of blaas het droog op de koude of lauwe stand van de föhn. Op die manier zal je haar lang gezond en mooi blijven. En vooral ook opgepast met oxiderende middelen of bleekmiddelen. Die zijn echt nadelig voor het haar.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hoe kun je spataders voorkomen?

Voor alles is een oplossing, of liever wordt een oplossing voorgesteld. Maar of dat dit de goede oplossing is, laten we in het midden. Zo kun je tegen spataders een operatie verkiezen, terwijl dat eigenlijk een symptomatische behandeling is. De benen worden wel weer...

Lees meer

Waarom klagen vrouwen zo vaak over hoofdpijn?

Iedereen kan al eens last krijgen van hoofdpijn, maar vooral vrouwen zijn er gevoelig voor en gebruiken het dan ook als excuus. Neen, we hebben het hier niet over de gekende kolder “vanavond niet schat, ik heb hoofdpijn”, maar wel over het feit dat meer vrouwen dan...

Lees meer