mei 15, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Voldoende slaap en ontspanning om langer te leven

Stress is een energie verslindende factor die met het lichaam een echte slijtageslag levert. Er is geen enkel orgaan dat niet nadelig beïnvloed wordt door overspanning, te grote spanning of hoe je stress ook noemen wil.

Daardoor gaat de maag, het hart, de lever, de ingewanden, zelfs de longprestatie en de emotionele mogelijkheid van het lichaam achteruit.

Creatieve ontspanning en genieten van de natuur is de beste manier om gezond te blijven en goed slapen het beste om langer te leven.

Als je al die problemen meemaakt, als je over je toeren gaat en niet meer tot rust komt, is het de hoogste tijd om even halt te houden, jezelf te ondervragen en een nieuw programma uit te stippelen dat je in staat moet stellen weer tot jezelf en de rede terug te keren.

Het is te gek je gezondheid gevaar te laten lopen door het feit dat de inertie van de mallemolen waarin je zit niet vanzelf tot stilstand kan komen. Je moet eruit!

Gebleken is trouwens dat mensen die voldoende slaap hebben en zich voldoende lang kunnen ontspannen, ook langer leven. Wie goed slaapt kan de stress uit zijn kleren jagen en wie voldoende ontspant kan de zorgen vergeten en opzij zetten, of heeft ze eerst opgelost en dat is nog het beste van al.

Je moet proberen eens wat lui rond te hangen en te genieten van het leven zelf. Vaak wordt deze zin in ongunstige betekenis gebruikt en de bedoeling van velen is er op los te fuiven en bandeloos te genieten en te slurpen van allerlei genoegens zonder maat. De echte ontspanning vind je in de natuur en in creatieve, kunstzinnige en sportieve activiteiten, vooral als ze met mate en verstandig zijn beoefend. Je moet gewoon leren leven met de wetten van de natuur. Die kan je niet straffeloos overtreden. Kijk naar de dieren, die respecteren hun instinct, wij hebben verleerd er naar te luisteren.

Leer je te ontspannen en in vrede te leven met jezelf, dat verlengt het leven.

En natuurlijk ook goed slapen. Dat kan je leren door regelmaat op te bouwen: op hetzelfde uur naar bed en op hetzelfde uur weer opstaan. Ook voldoende bewegen, geen tv en computer meer het uur voor je naar bed gaat en ook lichte kost als avondmaal.

En lukt het niet dan kan je altijd een beroep doen op een goed natuurlijk slaapmiddel dat geen gewenning veroorzaakt en geen nadelige effecten heeft: Escholcin van Fytobell op basis van Escholtzia. Je vindt Escholcin van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 3220-688. Of je kan het ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com .

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Minder kans op griep deze winter? Hoezo?

Griep is een erg besmettelijke ziekte en wordt overgebracht door een virus. Je kunt het een beetje vergelijken met Covid, dat ook afkomstig is van een virus, maar aan griep zijn we wel al wat meer gewend. Velen hebben antistoffen opgebouwd, maar zoals alle virussen...

Lees meer

Hoge bloeddruk: de geniepige doder

We zijn eigenlijk niet goed bezig. Slapeloosheid, stress, burn-out, agressie, problemen, vrees en angsten, zelfs existentiële angst, onzekerheid over de toekomst, sterfgevallen in de familie, langdurige ziekten, pandemieën, winter en winterziekten… het zijn allemaal...

Lees meer