jun 21, 2019 | Alle tips, Huishoudcoach | 0 Reacties

Zo krijg je alle strepen van viltstiftmarkers weg

Veel ouders, opvoeders en leraars zitten soms met de handen in het haar: peuters en kleuters of ruziënde kinderen thuis maken het dikwijls al te bont. Hun creativiteit is grenzeloos maar brengt veel ouders en opvoeders tot wanhoop: als het hen uitkomt reageren ze zich af op alles en nog wat met viltstiften.

Zowel behangpapier, de zetels of stoelen, de ruiten, zelfs kleding moet er aan geloven. Je zou het kunnen bewaren voor later, tegen het moment dat ze zelf kinderen hebben, maar die “kunstwerken” wil je ongetwijfeld zo spoedig mogelijk verwijderd zien.

Ja je kan markeringen, tekeningen van viltstift op muren, kleding, hout, stof gemakkelijk verwijderen.

Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, want het verwijderen van deze spontane artistieke creaties brengt soms meer schade mee, dan de “ontwerpen” van de jeugd zelf.

Toch moet je niet wanhopen, want je kan die tekeningen, lijnen, proteststrepen of hoe je die ontsierende elementen op de huisvoorraad of de klasmuren of het meubilair ook zou willen noemen, toch op een eenvoudige manier verwijderen.

Neen, je hoeft niet alles af te schuren en te herschilderen. Het enige wat je in huis of in de klas moet halen is nagellakverwijderaar, ook wel dissolvent genoemd. Elke vrouw heeft dat in het badkamerkastje staan of draagt het zelfs mee in de handtas. Je neemt een wattenstaafje of een stukje zuivere katoenen doek en bevochtigt dat met de nagellakverwijderaar. Dep daarmee de kwestieuze marker-tekeningen flink in en wrijf lichtjes. Ververs regelmatig het wattenstaafje en drenk in de nagellakverwijderaar.

Je kan het ook op kleding toepassen, maar dan moet je die na de behandeling met dissolvent meteen wassen.

Deze tip kan je toepassen op muren, behang, kleding, hout, tegels, glas enz…

Het is ongetwijfeld een hele opluchting te weten dat er zo’n eenvoudige oplossing bestaat. Voor wie jonge kinderen heeft, zal dit een verademing zijn.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Opgepast: ook na de week van de teek!

Stel dat na een telling vastgesteld wordt dat er op één vierkante kilometer honderdduizend mensen wonen. Dat lijkt gigantisch veel en onmogelijk en het zou trouwens leiden tot gevaarlijke toestanden. Want waar veel mensen op een beperkte oppervlakte wonen stijgt het...

Lees meer