jul 18, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Kan je hart ook een steuntje gebruiken?

Het hart neemt een centrale plaats in ons bestaan: zowel in de literatuur als fysiek. De vele spreekwoorden in het Nederlands wijzen trouwens op het belang van het hart, ook bij emoties. Maar een gezond hart is ook cruciaal voor ons functioneren. Hartziekten behoren nog altijd tot de top van ziektebeelden in de geïndustrialiseerde wereld. Het hart en de bloedsomloop kunnen dus naast preventieve bescherming ook wel een steuntje gebruiken, zeker vanaf de middelbare leeftijd. Men hoeft niet te wachten tot er problemen zijn.

Die cardiovasculaire risico’s kunnen bijvoorbeeld worden verminderd en het comfort van de mensen kan gevoelig worden verhoogd door middel van Crataegus, meidoornextract dat een betere zuurstofvoorziening van de hartspier realiseert. Co-enzym Q10 een enzym dat het lichaam zelf aanmaakt, maar waarvan de productie met de jaren ook vermindert, verbetert de zuurstofhuishouding en levert meer energie aan de hartspier. De pompwerking zal daardoor krachtiger zijn en zelfs het spierstelsel in het algemeen beter functioneren.

Je hart kan altijd een steuntje gebruiken. Crataegus is daar ideaal voor.

Omdat veel oudere mensen te weinig drinken, tegelijk een hoog zoutverbruik hebben en te weinig vezels opnemen uit fruit, groenten en volkorenproducten omdat ze ook vaak gehinderd worden door een slecht gebit, hebben ze doorgaans ook last van verhoogde bloeddruk. Voedingsvezels moeten daar een oplossing voor geven en ondanks alles moeten ze het zich tot een gewoonte maken minstens vijf tot zeven stukken fruit of porties groenten te gebruiken.

Look of beter nog daslook, eventueel onder vorm van extracten, zullen helpen de bloedsomloop tot een redelijk peil te brengen. Ouderdomsklachten zowel als perifere doorbloedingsstoornissen, geheugenproblemen evenals claudicatio (trillingen en hinkend stappen) kunnen worden verbeterd met Ginkgo Biloba, omdat het bloed vloeibaarder wordt gemaakt, de stroperigheid verdwijnt en er ontstaat een betere doorbloeding in de lichaamsextremiteiten.

In heel wat gevallen kan vasculaire dementie (dementie veroorzaakt door aderverkalking in de hersenen, bijvoorbeeld na een beroerte) voorkomen worden door geregeld gebruik te maken van deze bijzondere eigenschappen van de natuur: Crataegus, Boldo, Ginkgo Biloba en daslook. Wie daarbij voldoende drinkt, voorzichtig is met zout, vis eet in de plaats van vlees, veel vruchten en groenten gebruikt, aanvullend vitamines E, C en B6 gebruikt, en, daarbij dagelijks wat beweging neemt en zuurstof tankt in de vrije natuur, kan er van verzekerd zijn dat zijn gezondheid zoveel mogelijk in goede conditie zal blijven.

Zoek je een goed preparaat op basis van Crataegus, dan is Crataecin van Fytobell een uitgelezen preparaat voor U.

Je vindt Crataecin van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 2645-489. Of je kan het ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Opgepast: ook na de week van de teek!

Stel dat na een telling vastgesteld wordt dat er op één vierkante kilometer honderdduizend mensen wonen. Dat lijkt gigantisch veel en onmogelijk en het zou trouwens leiden tot gevaarlijke toestanden. Want waar veel mensen op een beperkte oppervlakte wonen stijgt het...

Lees meer

Geen paniek: De truc tegen de hik

Je hebt het vast al meegemaakt: iemand krijgt tijden het eten een onbedaarlijke hik, waarbij telkens grote happen lucht worden ingeslikt. De goede raad van grootmoeder is nog altijd van kracht: drink een flinke slok koud water, of hou de adem in. Maar de hik wat is...

Lees meer

We worden langzaam vergiftigd

We weten allemaal dat de kwaliteit van de voeding ook de kwaliteit van onze gezondheid beïnvloedt en zelfs in belangrijke mate meebepaalt. Denk maar aan roken, de kwaliteit van de lucht, het fabrieksvoedsel, de bewerking van de basiselementen van de voeding. We eten...

Lees meer