jul 18, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Kan je hart ook een steuntje gebruiken?

Het hart neemt een centrale plaats in ons bestaan: zowel in de literatuur als fysiek. De vele spreekwoorden in het Nederlands wijzen trouwens op het belang van het hart, ook bij emoties. Maar een gezond hart is ook cruciaal voor ons functioneren. Hartziekten behoren nog altijd tot de top van ziektebeelden in de geïndustrialiseerde wereld. Het hart en de bloedsomloop kunnen dus naast preventieve bescherming ook wel een steuntje gebruiken, zeker vanaf de middelbare leeftijd. Men hoeft niet te wachten tot er problemen zijn.

Die cardiovasculaire risico’s kunnen bijvoorbeeld worden verminderd en het comfort van de mensen kan gevoelig worden verhoogd door middel van Crataegus, meidoornextract dat een betere zuurstofvoorziening van de hartspier realiseert. Co-enzym Q10 een enzym dat het lichaam zelf aanmaakt, maar waarvan de productie met de jaren ook vermindert, verbetert de zuurstofhuishouding en levert meer energie aan de hartspier. De pompwerking zal daardoor krachtiger zijn en zelfs het spierstelsel in het algemeen beter functioneren.

Je hart kan altijd een steuntje gebruiken. Crataegus is daar ideaal voor.

Omdat veel oudere mensen te weinig drinken, tegelijk een hoog zoutverbruik hebben en te weinig vezels opnemen uit fruit, groenten en volkorenproducten omdat ze ook vaak gehinderd worden door een slecht gebit, hebben ze doorgaans ook last van verhoogde bloeddruk. Voedingsvezels moeten daar een oplossing voor geven en ondanks alles moeten ze het zich tot een gewoonte maken minstens vijf tot zeven stukken fruit of porties groenten te gebruiken.

Look of beter nog daslook, eventueel onder vorm van extracten, zullen helpen de bloedsomloop tot een redelijk peil te brengen. Ouderdomsklachten zowel als perifere doorbloedingsstoornissen, geheugenproblemen evenals claudicatio (trillingen en hinkend stappen) kunnen worden verbeterd met Ginkgo Biloba, omdat het bloed vloeibaarder wordt gemaakt, de stroperigheid verdwijnt en er ontstaat een betere doorbloeding in de lichaamsextremiteiten.

In heel wat gevallen kan vasculaire dementie (dementie veroorzaakt door aderverkalking in de hersenen, bijvoorbeeld na een beroerte) voorkomen worden door geregeld gebruik te maken van deze bijzondere eigenschappen van de natuur: Crataegus, Boldo, Ginkgo Biloba en daslook. Wie daarbij voldoende drinkt, voorzichtig is met zout, vis eet in de plaats van vlees, veel vruchten en groenten gebruikt, aanvullend vitamines E, C en B6 gebruikt, en, daarbij dagelijks wat beweging neemt en zuurstof tankt in de vrije natuur, kan er van verzekerd zijn dat zijn gezondheid zoveel mogelijk in goede conditie zal blijven.

Zoek je een goed preparaat op basis van Crataegus, dan is Crataecin van Fytobell een uitgelezen preparaat voor U.

Je vindt Crataecin van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 2645-489. Of je kan het ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Waarom klagen vrouwen zo vaak over hoofdpijn?

Iedereen kan al eens last krijgen van hoofdpijn, maar vooral vrouwen zijn er gevoelig voor en gebruiken het dan ook als excuus. Neen, we hebben het hier niet over de gekende kolder “vanavond niet schat, ik heb hoofdpijn”, maar wel over het feit dat meer vrouwen dan...

Lees meer

Hoe je evenwicht beter bewaren?

Een goed evenwicht is het beste signaal dat je gezond bent. Dat geldt zowel op fysiek als emotioneel en geestelijk gebied. Het een sluit ook nauw aan bij het andere. Een van de proeven als je bij voorbeeld solliciteert voor een baan als piloot, brandweerman, of een...

Lees meer

Is het erg dat ik zoveel zweet?

We hebben al een aantal hoogzomerse dagen gehad. Je kunt ze misschien op één hand tellen, maar toch... Jammer genoeg zijn er geen zekerheden meer en dus haken we over een aantal dagen weer af: het wordt weer kouder, natter, winderiger en onstabieler. Dat is nochtans...

Lees meer