Hoe zwarte schimmel in huis snel en natuurlijk verwijderen?

Het is warm en vochtig weer tegenwoordig en dus een ideale situatie voor schimmels in huis. Die kunnen zeer hardnekkig zijn, maar tegelijk zijn ze ook gevaarlijk en schadelijk voor de gezondheid. Het is niet goed zwarte schimmels te lang in de woning te laten zitten, daar moet je snel komaf mee maken en dat gaat eigenlijk moeiteloos. Vergeet niet dat in de oudheid ten tijde van de Israëlieten er een wet bestond waarbij een woning waarin zwarte schimmels werden aangetroffen, moest worden platgebrand, om er zeker van te zijn dat alle sporen weg waren en ze geen andere huizen konden besmetten.

Dat is tegenwoordig niet meer nodig omdat er voldoende kennis en middelen bestaan, maar het is wel belangrijk dat snel wordt ingegrepen.

Schimmel moet je meteen aanpakken in huis. De natuurlijke methode is het veiligst en werkt snel en efficiënt.

Dat kan je op twee manieren: met scheikundige middelen of met natuurlijke ingrediënten. De beide werken uiteraard, maar met de natuurlijke middelen heb je zelf minder hinder.

In het eerste geval kan je wattenproppen drenken in bleekwater en dit op de randen van het bad, de voegen, de plaatsen leggen waar de schimmel zich voordoet. Nadien goed afspoelen met zuiver water. Uiteraard draag je best rubberen beschermende handschoenen en ook een mondmasker, zodat je geen sporen kan inademen.

De tweede methode bestaat uit het verzamelen van natuurlijke ingrediënten.

Dat is: appelazijn, water, waterstofperoxide, citroensap en bakpoeder oftewel natriumbicarbonaat.

Je neemt van appelazijn en water gelijke delen en voegt daar een tiende deel van waterstofperoxide bij.

Dus dat betekent 100 ml water en 100 ml appelazijn, plus twee soeplepels natriumbicarbonaat, het sap van een citroen en 10 ml waterstofperoxide

Meng alles goed en doe het in een broesspuit oftewel een plantenspuit. Spray dit nu op de schimmelvlekken, de randen van het bad, de voegen enz.

Laat die een voormiddag (vier uur ) inwerken en herhaal de bewerking. Nadien kan je met een microvezeldoek de schimmel wegvegen.

Het is heel eenvoudig en het werkt prima.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Zo kun je scoliose voorkomen en rugpijn verminderen

Scoliose is een veel voorkomend probleem. Het kan op elke leeftijd beginnen of waargenomen worden en betreft een scheefstand van de ruggengraat. In de plaats van dat de ruggengraat kaarsrecht zou zijn, heeft die een zigzag of S-vorm. Dat kan beginnen van in de jeugd...

Lees meer

De tien geboden voor een gezonde zwangerschap

Een gezonde baby krijgen is de droom van elke jonge moeder. Er worden over zwangerschap en kinderen krijgen veel praatjes verkocht, vooral bakerpraatjes, maar hoe kan een aanstaande moeder zich best gedragen om met de meeste kans een gezonde, welgeschapen baby ter...

Lees meer

DARMKWALEN: vaak is de ziel ziek

Darmklachten komen bijzonder veel voor. Als je bedorven voedsel hebt gegeten, overdadig hebt getafeld, te koud hebt gegeten of ijsgekoelde dranken zomaar naar binnen hebt gegoten, diepvrieskost zonder ontdooien op uw bord kreeg of besmet ijs hebt gegeten, zelfs gewoon...

Lees meer