Hoe zwarte schimmel in huis snel en natuurlijk verwijderen?

Het is warm en vochtig weer tegenwoordig en dus een ideale situatie voor schimmels in huis. Die kunnen zeer hardnekkig zijn, maar tegelijk zijn ze ook gevaarlijk en schadelijk voor de gezondheid. Het is niet goed zwarte schimmels te lang in de woning te laten zitten, daar moet je snel komaf mee maken en dat gaat eigenlijk moeiteloos. Vergeet niet dat in de oudheid ten tijde van de Israëlieten er een wet bestond waarbij een woning waarin zwarte schimmels werden aangetroffen, moest worden platgebrand, om er zeker van te zijn dat alle sporen weg waren en ze geen andere huizen konden besmetten.

Dat is tegenwoordig niet meer nodig omdat er voldoende kennis en middelen bestaan, maar het is wel belangrijk dat snel wordt ingegrepen.

Schimmel moet je meteen aanpakken in huis. De natuurlijke methode is het veiligst en werkt snel en efficiënt.

Dat kan je op twee manieren: met scheikundige middelen of met natuurlijke ingrediënten. De beide werken uiteraard, maar met de natuurlijke middelen heb je zelf minder hinder.

In het eerste geval kan je wattenproppen drenken in bleekwater en dit op de randen van het bad, de voegen, de plaatsen leggen waar de schimmel zich voordoet. Nadien goed afspoelen met zuiver water. Uiteraard draag je best rubberen beschermende handschoenen en ook een mondmasker, zodat je geen sporen kan inademen.

De tweede methode bestaat uit het verzamelen van natuurlijke ingrediënten.

Dat is: appelazijn, water, waterstofperoxide, citroensap en bakpoeder oftewel natriumbicarbonaat.

Je neemt van appelazijn en water gelijke delen en voegt daar een tiende deel van waterstofperoxide bij.

Dus dat betekent 100 ml water en 100 ml appelazijn, plus twee soeplepels natriumbicarbonaat, het sap van een citroen en 10 ml waterstofperoxide

Meng alles goed en doe het in een broesspuit oftewel een plantenspuit. Spray dit nu op de schimmelvlekken, de randen van het bad, de voegen enz.

Laat die een voormiddag (vier uur ) inwerken en herhaal de bewerking. Nadien kan je met een microvezeldoek de schimmel wegvegen.

Het is heel eenvoudig en het werkt prima.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Opgepast: ook na de week van de teek!

Stel dat na een telling vastgesteld wordt dat er op één vierkante kilometer honderdduizend mensen wonen. Dat lijkt gigantisch veel en onmogelijk en het zou trouwens leiden tot gevaarlijke toestanden. Want waar veel mensen op een beperkte oppervlakte wonen stijgt het...

Lees meer

Geen paniek: De truc tegen de hik

Je hebt het vast al meegemaakt: iemand krijgt tijden het eten een onbedaarlijke hik, waarbij telkens grote happen lucht worden ingeslikt. De goede raad van grootmoeder is nog altijd van kracht: drink een flinke slok koud water, of hou de adem in. Maar de hik wat is...

Lees meer