Hoe zwarte schimmel in huis snel en natuurlijk verwijderen?

Het is warm en vochtig weer tegenwoordig en dus een ideale situatie voor schimmels in huis. Die kunnen zeer hardnekkig zijn, maar tegelijk zijn ze ook gevaarlijk en schadelijk voor de gezondheid. Het is niet goed zwarte schimmels te lang in de woning te laten zitten, daar moet je snel komaf mee maken en dat gaat eigenlijk moeiteloos. Vergeet niet dat in de oudheid ten tijde van de Israëlieten er een wet bestond waarbij een woning waarin zwarte schimmels werden aangetroffen, moest worden platgebrand, om er zeker van te zijn dat alle sporen weg waren en ze geen andere huizen konden besmetten.

Dat is tegenwoordig niet meer nodig omdat er voldoende kennis en middelen bestaan, maar het is wel belangrijk dat snel wordt ingegrepen.

Schimmel moet je meteen aanpakken in huis. De natuurlijke methode is het veiligst en werkt snel en efficiënt.

Dat kan je op twee manieren: met scheikundige middelen of met natuurlijke ingrediënten. De beide werken uiteraard, maar met de natuurlijke middelen heb je zelf minder hinder.

In het eerste geval kan je wattenproppen drenken in bleekwater en dit op de randen van het bad, de voegen, de plaatsen leggen waar de schimmel zich voordoet. Nadien goed afspoelen met zuiver water. Uiteraard draag je best rubberen beschermende handschoenen en ook een mondmasker, zodat je geen sporen kan inademen.

De tweede methode bestaat uit het verzamelen van natuurlijke ingrediënten.

Dat is: appelazijn, water, waterstofperoxide, citroensap en bakpoeder oftewel natriumbicarbonaat.

Je neemt van appelazijn en water gelijke delen en voegt daar een tiende deel van waterstofperoxide bij.

Dus dat betekent 100 ml water en 100 ml appelazijn, plus twee soeplepels natriumbicarbonaat, het sap van een citroen en 10 ml waterstofperoxide

Meng alles goed en doe het in een broesspuit oftewel een plantenspuit. Spray dit nu op de schimmelvlekken, de randen van het bad, de voegen enz.

Laat die een voormiddag (vier uur ) inwerken en herhaal de bewerking. Nadien kan je met een microvezeldoek de schimmel wegvegen.

Het is heel eenvoudig en het werkt prima.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Wat is de beste geneeskunde?

Preventie is de beste geneeskunde. Daar zal niemand aan twijfelen, maar er zijn maar weinig mensen die daar echt naar leven. “We zien wel”. Dan is het gewoonlijk al te laat. Wie verstandig is houdt daar wèl rekening mee en gaat zijn levenswijze afstemmen op zijn...

Lees meer

Is uw voeding ook uw medicijn?

“We zijn wat we eten”. En “Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding. Deze legendarische uitspraak van de grondlegger van de geneeskunde Hippocrates, heeft nog altijd niets van zijn waarde ingeboet. De natuur verschaft ons alle dingen die we nodig...

Lees meer

Bevatten onze maaltijden nog wel voedsel?

We hebben gezien wat de pandemie met de mensen en de maatschappij heeft gedaan en nu wat de hitte en het klimaat kunnen veroorzaken. We gebruiken de natuur en onszelf alsof er geen einde aan komt. We plegen roofbouw zowel op onszelf als op de planeet, terwijl we beide...

Lees meer

Waarom slapen ouderen minder goed?

Het is bekend dat oudere mensen slechter slapen. Ze hebben veelal problemen met het in slaap vallen, het doorslapen en bij het opnieuw in slaap vallen als men 's nachts of te vroeg in de ochtend wakker is geworden. Slecht slapen, is aantoonbaar slecht voor de...

Lees meer

Helder water kan een dodelijke tijdbom zijn

Nu met deze hete dagen worden we er van allerlei kanten op gewezen dat we voldoende moeten drinken. Water, natuurlijk! Het lichaam verliest ongeveer anderhalve liter water per dag en die moet worden gecompenseerd door te drinken. Daar mag je soep bijtellen, maar geen...

Lees meer