Hoe zwarte schimmel in huis snel en natuurlijk verwijderen?

Het is warm en vochtig weer tegenwoordig en dus een ideale situatie voor schimmels in huis. Die kunnen zeer hardnekkig zijn, maar tegelijk zijn ze ook gevaarlijk en schadelijk voor de gezondheid. Het is niet goed zwarte schimmels te lang in de woning te laten zitten, daar moet je snel komaf mee maken en dat gaat eigenlijk moeiteloos. Vergeet niet dat in de oudheid ten tijde van de Israëlieten er een wet bestond waarbij een woning waarin zwarte schimmels werden aangetroffen, moest worden platgebrand, om er zeker van te zijn dat alle sporen weg waren en ze geen andere huizen konden besmetten.

Dat is tegenwoordig niet meer nodig omdat er voldoende kennis en middelen bestaan, maar het is wel belangrijk dat snel wordt ingegrepen.

Schimmel moet je meteen aanpakken in huis. De natuurlijke methode is het veiligst en werkt snel en efficiënt.

Dat kan je op twee manieren: met scheikundige middelen of met natuurlijke ingrediënten. De beide werken uiteraard, maar met de natuurlijke middelen heb je zelf minder hinder.

In het eerste geval kan je wattenproppen drenken in bleekwater en dit op de randen van het bad, de voegen, de plaatsen leggen waar de schimmel zich voordoet. Nadien goed afspoelen met zuiver water. Uiteraard draag je best rubberen beschermende handschoenen en ook een mondmasker, zodat je geen sporen kan inademen.

De tweede methode bestaat uit het verzamelen van natuurlijke ingrediënten.

Dat is: appelazijn, water, waterstofperoxide, citroensap en bakpoeder oftewel natriumbicarbonaat.

Je neemt van appelazijn en water gelijke delen en voegt daar een tiende deel van waterstofperoxide bij.

Dus dat betekent 100 ml water en 100 ml appelazijn, plus twee soeplepels natriumbicarbonaat, het sap van een citroen en 10 ml waterstofperoxide

Meng alles goed en doe het in een broesspuit oftewel een plantenspuit. Spray dit nu op de schimmelvlekken, de randen van het bad, de voegen enz.

Laat die een voormiddag (vier uur ) inwerken en herhaal de bewerking. Nadien kan je met een microvezeldoek de schimmel wegvegen.

Het is heel eenvoudig en het werkt prima.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Beter slapen door te vermageren

Roken is zowat de standaard van ongezond leven en alles wat ongezond is, wordt daarmee vergeleken. Zo wordt bijvoorbeeld gesteld dat “zitten”, het nieuwe roken is, omdat veel mensen met een kantoorbaan te weinig bewegen en daarmee betalen voor hun gezondheid. Niet...

Lees meer

Hoe kun je gezond vermageren?

Talrijk zijn de patiënten die willen vermageren. Er zijn organisaties die er fortuinen aan verdienen, terwijl de resultaten eigenlijk volkomen afhangen van de inzet en vooral ook de kennis van de persoon zelf die wat minder gewicht op de weegschaal wil aflezen. Er is...

Lees meer

Hoe je cholesterol perfect beheersen?

In tegenstelling tot wat velen denken wordt cholesterol niet vooral aangebracht door de voeding. Het is het lichaam zelf die deze belangrijke stof grotendeels aanmaakt. Dat betekent ook dat cholesterol heel belangrijk is voor het lichaam: hormonen, hersenen, enz. Je...

Lees meer

Kun je ook te gezond eten?

De Europese gemeenschap is ons een loer aan het draaien: steeds meer voedsel mag genetisch gemanipuleerd worden en men hoeft daarover de consument niet in te lichten. Op wiens maat en voordeel is dit “recept” dan wel geschreven? Je kunt ook te veel met gezond eten...

Lees meer

Beweging en nuttig werk helpt depressieve patiënt

De problemen stapelen zich op. Niet te verwonderen dat veel mensen depressief worden. Niet iedereen heeft dezelfde spankracht en kan er voluit tegenop. Daar kun je wel wat aan doen. Veel mensen voelen zich depressief. Zinvol werk, beweging en Hyperibell kunnen daar...

Lees meer