aug 1, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Zeven trucs om meer te bewegen

Gezond eten, stoppen met roken en geen of zeer weinig alcohol gebruiken is niet genoeg om helemaal gezond te blijven. Je moet ook meer bewegen! Velen van ons zitten hele dagen ofwel in de auto, ofwel op kantoor. Vergeet niet dat in een mensenleven het hart ongeveer 600 miljoen liter bloed door de bloedvaten pompt. Een wonder van vernuft van de schepping met zo’n sterke machine die dat zoveel jaren aankan.

Het hart moet ook getraind worden. De spieren helpen daarbij. Daarom dit programma:

We bewegen te weinig en dat is niet gunstig voor de gezondheid van hart en bloedvaten.

1 – Het hart moet tweemaal per dag grondig worden belast. Daarom gedurende vijf minuten ’s morgens en ’s avonds de trappen op en af lopen.

2 – ’s Morgens nadat je bent opgestaan moet je al liggend oefeningen doen. Gedurende vijf minuten allerlei oefeningen in ruglig uitvoeren: fietsen met de benen in de lucht, kringen beschrijven met de benen, knieën in- en uittrekken.

3 – Gedurende drie minuten moet je elke ochtend een wisseldouche nemen, nadat je de oefeningen hebt gedaan. Dat geeft extra stootkracht aan je bloedvaten en helpt het hart in zijn taak.

4 – Op kantoor moet je om het uur gedurende minstens vijf minuten opstaan en de benen strekken. Even naar de koffiemachine stappen, naar een ander bureau gaan en niet de lift nemen, maar de trap.

5 – Parkeer je auto een paar straten verder van je kantoor dan vlakbij je werk. Op die manier moet je jezelf verplichten om meer beweging te nemen.

6 – Om het half uur even opstaan achter je bureau en vijfmaal achtereenvolgens afwisselend op de tenen en op de hielen staan. Dat wordt het “tweede hart” genoemd en ontlast het hart en bloedsomloop.

7 – Probeer elke dag een wandelingetje van 20 minuten à een half uur te maken en ga in het weekend zeker wandelen in de natuur. Dat is ontspannend, neemt de stress weg en is ook goed voor hart en bloedvaten.

Op die manier zullen zich steeds nieuwe bloedvaten opbouwen en zal het hart gevoelig ontlast worden en voorkomen worden dat vroegtijdige arteriosclerose optreedt, de beste garantie om niet het slachtoffer te worden van hartinfarct.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Beter slapen door te vermageren

Roken is zowat de standaard van ongezond leven en alles wat ongezond is, wordt daarmee vergeleken. Zo wordt bijvoorbeeld gesteld dat “zitten”, het nieuwe roken is, omdat veel mensen met een kantoorbaan te weinig bewegen en daarmee betalen voor hun gezondheid. Niet...

Lees meer

Hoe kun je gezond vermageren?

Talrijk zijn de patiënten die willen vermageren. Er zijn organisaties die er fortuinen aan verdienen, terwijl de resultaten eigenlijk volkomen afhangen van de inzet en vooral ook de kennis van de persoon zelf die wat minder gewicht op de weegschaal wil aflezen. Er is...

Lees meer

Hoe je cholesterol perfect beheersen?

In tegenstelling tot wat velen denken wordt cholesterol niet vooral aangebracht door de voeding. Het is het lichaam zelf die deze belangrijke stof grotendeels aanmaakt. Dat betekent ook dat cholesterol heel belangrijk is voor het lichaam: hormonen, hersenen, enz. Je...

Lees meer

Kun je ook te gezond eten?

De Europese gemeenschap is ons een loer aan het draaien: steeds meer voedsel mag genetisch gemanipuleerd worden en men hoeft daarover de consument niet in te lichten. Op wiens maat en voordeel is dit “recept” dan wel geschreven? Je kunt ook te veel met gezond eten...

Lees meer

Beweging en nuttig werk helpt depressieve patiënt

De problemen stapelen zich op. Niet te verwonderen dat veel mensen depressief worden. Niet iedereen heeft dezelfde spankracht en kan er voluit tegenop. Daar kun je wel wat aan doen. Veel mensen voelen zich depressief. Zinvol werk, beweging en Hyperibell kunnen daar...

Lees meer