aug 1, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Zeven trucs om meer te bewegen

Gezond eten, stoppen met roken en geen of zeer weinig alcohol gebruiken is niet genoeg om helemaal gezond te blijven. Je moet ook meer bewegen! Velen van ons zitten hele dagen ofwel in de auto, ofwel op kantoor. Vergeet niet dat in een mensenleven het hart ongeveer 600 miljoen liter bloed door de bloedvaten pompt. Een wonder van vernuft van de schepping met zo’n sterke machine die dat zoveel jaren aankan.

Het hart moet ook getraind worden. De spieren helpen daarbij. Daarom dit programma:

We bewegen te weinig en dat is niet gunstig voor de gezondheid van hart en bloedvaten.

1 – Het hart moet tweemaal per dag grondig worden belast. Daarom gedurende vijf minuten ’s morgens en ’s avonds de trappen op en af lopen.

2 – ’s Morgens nadat je bent opgestaan moet je al liggend oefeningen doen. Gedurende vijf minuten allerlei oefeningen in ruglig uitvoeren: fietsen met de benen in de lucht, kringen beschrijven met de benen, knieën in- en uittrekken.

3 – Gedurende drie minuten moet je elke ochtend een wisseldouche nemen, nadat je de oefeningen hebt gedaan. Dat geeft extra stootkracht aan je bloedvaten en helpt het hart in zijn taak.

4 – Op kantoor moet je om het uur gedurende minstens vijf minuten opstaan en de benen strekken. Even naar de koffiemachine stappen, naar een ander bureau gaan en niet de lift nemen, maar de trap.

5 – Parkeer je auto een paar straten verder van je kantoor dan vlakbij je werk. Op die manier moet je jezelf verplichten om meer beweging te nemen.

6 – Om het half uur even opstaan achter je bureau en vijfmaal achtereenvolgens afwisselend op de tenen en op de hielen staan. Dat wordt het “tweede hart” genoemd en ontlast het hart en bloedsomloop.

7 – Probeer elke dag een wandelingetje van 20 minuten à een half uur te maken en ga in het weekend zeker wandelen in de natuur. Dat is ontspannend, neemt de stress weg en is ook goed voor hart en bloedvaten.

Op die manier zullen zich steeds nieuwe bloedvaten opbouwen en zal het hart gevoelig ontlast worden en voorkomen worden dat vroegtijdige arteriosclerose optreedt, de beste garantie om niet het slachtoffer te worden van hartinfarct.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

De hitte kan dodelijk zijn

We hebben er lang naar uitgekeken, die mooie zomer. Maar voor sommigen wordt het van het goede teveel. Begrijpelijk, want we zijn eigenlijk niet voorbereid op zo’n lange hete periode. Als je je verstand niet gebruikt, kan dat zelfs fataal aflopen. Zo is het absoluut...

Lees meer

Vakantie-ellende: Blijf baas over je blaas

Er wordt weer een hittegolf aangekondigd. Warm zomerweer is heerlijk, maar het kan ook lastig zijn en te veel worden. In Spanje en het zuiden van Frankrijk zijn trouwens al tientallen mensen gestorven vanwege de grote hitte. Is hitte dan dodelijk? Niet echt, maar je...

Lees meer

Wie zijn bioklok respecteert, leeft langer

De helft van de volwassen bevolking slaapt door middel van slaappillen. Dat is geen goede evolutie, want normaal moet na een dagje werken, de slaap als een welgekomen geschenk bezit van ons nemen. Slaap is nodig, dat hebben we al heel wat keren onderstreept. Het is...

Lees meer

Mooier, jonger en gezonder dankzij honing

De bijen zijn tegenwoordig dagelijks in het nieuws. Niet zozeer omdat het een gezond natuurproduct is, maar vooral omdat de Aziatische hoornaars zich tegoed doet aan onze bijen. En als we die zijn gang laten gaan, kan dat uitdraaien op een ramp. En de bijen zorgen...

Lees meer