sep 9, 2019 | Actueel, Alle tips | 0 Reacties

Hoe kan je kind veiliger naar school?

Het schooljaar voor peuters en leerlingen is weer begonnen. Honderdduizenden jongeren moeten elke dag op weg naar hun instituut en dat is niet altijd evident. Elk jaar vallen er slachtoffers bij kinderen en jongelui, ofwel omdat zij onvoorzichtig waren, de risico’s onvoldoende inschatten, ofwel omdat sterkere weggebruikers: motoren, auto’s en camions te roekeloos reden als er kinderen op de weg waren. Het verkeer wordt nerveuzer, de chauffeurs ongeduldiger en dat heeft jammer genoeg zijn gevolgen.

Ouders moeten er voor zorgen dat hun kinderen goed de gevaren worden ingeprent en hoe ze moeten reageren. Een zwakke weggebruiker blijft nog altijd zwak, ook al heeft hij voorrang. En je kan beter tien seconden verliezen in de plaats van je leven, zelfs al ben je als zwakke weggebruiker in je recht.

Kinderen moeten opvallen in het verkeer. Een opvallende veiligheidsstrip kan daarbij helpen.

Dat neemt niet weg dat automobilisten moeten aangespoord worden tot verantwoord rijgedrag en dat ze in de buurt van scholen of als er leerlingen op de weg zijn ze uitermate voorzichtig moeten zijn: het kunnen ooit eens hun eigen kinderen zijn die in een gevaarlijke situatie terecht komen.

Maar ouders kunnen  nog meer doen: hun kinderen aanmanen om goed op het fietspad te blijven, of de rechterkant van de weg te houden. Als het donker is zeker de fietsverlichting aan te zetten en ook op de fiets geen gebruik te maken van smartphone of gsm.  En natuurlijk moet de fiets ook technisch goed in orde zijn. Maar je kan nog meer, want het verkeer is dodend tegenwoordig. Kinderen zijn vaak ook wel roekeloos, maar daar zijn het precies kinderen voor. Je moet er voor zorgen dat ze op tijd gezien worden door automobilisten. Kinderen  hebben goede ogen en realiseren zich niet altijd dat automobilisten veel minder zien dan zijzelf. Ze kunnen hun eigen zichtbaarheid vergroten met reflecterende strips, die je in speciaalzaken kan kopen. Ze kunnen op een opvallende maar tegelijk mooie manier aangebracht worden op de boekentas, de rugzak, de hielen van schoenen, de rug van het jasje, het achterste spatbord van de fiets, enz… Het is echt belangrijk dat ze tijdig opvallen in het verkeer, zodat chauffeurs nog tijdig kunnen remmen. De veiligheidsstrip kan beslissen over hun leven of dood.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Neen, de menopauze maakt geen eind aan alle vreugde

Elke vrouw maakt het ooit mee: bij de ene wat vroeger dan bij de andere en dat is gewoonlijk erfelijk bepaald, tenzij het vroeger komt vanwege een trauma of ziekte: de menopauze. De menopauze zelf is een compleet natuurlijke “gebeurtenis” en beslist geen ziekte. Er...

Lees meer

Het recept voor een gelukkiger leven

Wat is het belangrijkste in het leven? Dat je gelukkig bent, dat je uitzicht hebt op een mooie en zekere toekomst voor jezelf en je gezin, dat je gezond bent en dat je kinderen en je partner het goed maken. Maar bovenal die wensen torent torenhoog de ultieme wens:...

Lees meer

BERNAGIE verjongt je huid en je geest

De natuur is wondermooi gemaakt en er is niemand ter wereld die niet verfrist en beter uit een natuurbad tevoorschijn komt. De planten en de kleuren dragen daartoe bij. Maar er zijn nog meer kwaliteiten die besloten liggen in de natuur. Je moet ze leren kennen en...

Lees meer