Wat doe je met bruine kristalsuiker die hard geworden is?

Iedereen heeft suiker in huis, hoewel het niet het beste voedingsmiddel ter wereld is. Suiker wordt namelijk in verband gebracht met ontstekingsreacties in het lichaam, met diabetes type 2, met hart- en vaatziekten, met kanker, met obesitas enz. En toch kunnen we niet zonder dat zoete smaakje. We zijn er gewend aan geraakt door de wijze waarop de voedingsindustrie het verstopt in allerlei producten, tot pekelharing op azijn toe. Op die manier wordt de zure smaak gecamoufleerd en eten we alles wat zoet smaakt. Suiker heeft ook nadelen voor de tanden en ook karakterieel heeft het gevolgen: kinderen en leerlingen zijn er minder rustig door. Als ze in een dip zitten, hebben ze een suikerpiek nodig en daarom is frisdrank zo populair, maar wel schadelijk!

Maar goed, de nadelen zijn er en die kennen we intussen, maar af en toe wil je toch nog suiker gebruiken in een recept en dan geef je de voorkeur aan donkere bruine kristalsuiker. Dat is doorgaans minder behandeld, hoewel ze tegenwoordig ook al vertrekken van witte suiker die gekleurd wordt door karamelliseren.

Als kristalsuiker geklonterd is, dan is het onbruikbaar geworden. Maar dankzij onze tip krijg je het weer strooibaar. Of… je kan ook overschakelen op Steviolglycosiden, zoeter dan suiker, maar wel veel gezonder: Denk aan Stevabell van Fytobell

Omdat je het misschien weinig gebruikt, stel je vast dat de bruine kristalsuiker geklonterd in de doos zit en dus onbruikbaar geworden is. Wat moet je doen? Weggooien? Zeker niet, want er is een eenvoudig hulpmiddeltje om de geklonterde kristalsuiker weer soepel en schepklaar te maken.

Leg in de doos waarin je de duiker bewaart, een paar sneden vers brood. Je zal zien dat na een paar dagen de kristalsuiker weer schepklaar geworden is en er “vers” uitziet. Het wordt weer korrelig en niet meer geklonterd. Op die manier heb je weer geld bespaard.

Maar het verstandigst van al is, af te zien van suiker en over te schakelen op een goede natuurlijke suikervervanger die geen suiker, noch kunstmatige zoetmiddelen bevat, maar enkel gebaseerd is op steviolglycosiden afkomstig van de Stevia-plant die 200 maal zoeter smaakt dan suiker… en dus heb je er minder van nodig. Maar ook gezonder, want geen calorieën!!

Zo’n ideaal product is Stevabell van Fytobell, zodanig uitgekiend dat het de suiker 1 op 1 vervangt: dat betekent dat je dezelfde hoeveelheden Stevabell kan gebruiken als je vroeger suiker gebruikte in je recepten. Stevabell “strooisuiker” vind je in de apotheek of de betere natuurwinkel, met CNK-bestelnummer: 2950-988.

Maar je kan het ook online bestelen via www.almed.be of via www.boverte.com. Maar vergeet ook de truc met de sneden brood niet!

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

De truc om er jonger te blijven uitzien

Voel je je ook niet gevleid als ze tegen je zeggen: ”dat had ik niet verwacht, je kunt minstens tien jaar liegen, oftewel, je ziet er minstens tien jaar jonger uit dan je zopas gezegd hebt”. Ofwel een leugentje om bestwil, ofwel klassieke vleierij, ofwel de waarheid....

Lees meer

Vitamine E: de lieveling van de vrouwen

Het belang van vitamines werd pas duidelijk toen zeevaarders herstelden van ziekten die hen anders naar het graf, een zeemansgraf, hadden gebracht. Linus Pauling definieerde het beter en was zelf een levend voorbeeld van het belang van vitamines. In de naam zit...

Lees meer

Loop niet de muren, maar wel de trap op!

We horen en zien het dagelijks: bewegen en in beweging blijven heeft veel voordelen. De vraag is: mag je op elke leeftijd dezelfde beweging doen of aan sport doen en wat mag je op die leeftijd van beweging verwachten voor je gezondheid. Het begint natuurlijk met het...

Lees meer

Winteruur gezonder dan zomeruur?

Het gaat binnenkort weer gebeuren: het zomeruur moet plaats maken voor het winteruur. De zon beslist wel wanneer het dag wordt of nacht, maar de overheid heeft ons verplicht daar op een ander moment rekening mee te houden: Het laatste weekend van oktober zetten we de...

Lees meer

Hoe kun je een burn-out blussen?

70 percent van de slachtoffers zijn vrouwen Deze laatste tijd in alle vakbladen en zelfs populaire bladen: alarm over burn-out. Waarom nu pas? Omdat de meeste gevallen van ziekteverzuim veroorzaakt worden door burn-out. Dat is iets anders dan depressie, waarvan het...

Lees meer