sep 28, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Wispelturige darmen? Emotionele problemen oplossen!

Bij veel patiënten vertalen psychische en emotionele problemen zich ook in moeilijkheden met de darmen. Sommigen krijgen hierdoor diarree, wat niet te lang mag blijven aanslepen, omdat het lichaam zijn vitamines en mineralen kwijt speelt en daardoor op langere termijn een gevaarlijke toestand ontstaat. Anderen reageren daarop met verstopping. Langdurige verstopping kan eveneens problemen veroorzaken, doordat de stofwisselingsgiften in het lichaam achterblijven. Je herkent het meestal aan een onfrisse huidskleur en matte blik. In het slechtste geval kan dit aanleiding geven tot maag- en darmkanker, die soms pas jaren later kan uitbreken.

Sport is daarom belangrijk, of liever beweging. Niet één uurtje per week, maar dagelijks, een prestatie die gelijk is aan minstens vijf , maar beter nog tien kilometer stappen. Dan pas heeft het lichaam voldoende beweging gehad om uitstekend te functioneren en verlost te blijven van allerlei beschavingsziekten.

Hardlijvigheid en aambeien zijn meestal het gevolg van een onnatuurlijke leefwijze. Ook emoties kunnen een rol spelen.

Als je gezond en natuurlijk eet, dat wil zeggen voldoende ruwvezelstoffen zoals rauwe groenten en vruchten, appelen, bananen, vijgen, dadels, slaatjes en hiervan ruim gebruik maakt bij elke maaltijd, dan zal de stoelgang soepeler zijn en ook regelmatiger, minder pijnlijk en minder kwalijk riekend. Daardoor kan je ook gespaard blijven van aambeien, een vervelend probleem dat soms zeer pijnlijk kan zijn. Wie er erg veel last van heeft, kan ook baat vinden door driemaal per dag (of alleen ’s morgens en ’s avonds als je niet anders kan) een koud zitbad te nemen.

Aambeien zijn geen natuurlijk verschijnsel. Ze horen er niet bij. Ze zijn het gevolg van fouten in onze leefwijze. Je moet dubbel opletten als er in de familie problemen bestaan met de bloedsomloop.

Dan kunnen aambeien een zachte waarschuwing zijn om je voor erger onheil te behoeden.

In elk geval is goede voeding aanbevolen, dat betekent: veel vruchten, groenten, ook rauwkost en volkoren. Vermijd suiker en junkfood. Vermijd klaargemaakte schoteltjes die je zo in de supermarkt koopt, maar bereid het voedsel liever zelf voor, dan weet je wat er in zit. Los ook emotionele problemen op door ze uit te praten.

En verzorg je darmen met een goed probiotisch middel: Digesbiose met miljarden goede bacteriën zullen de darmen weer saneren. Je vindt Digesbiose van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 1752-278.

Je kan Digesbiose ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

Bij verstopping oftewel trage stoelgang of hardlijvigheid ben je dan weer gebaat met Frangulabiose. Een uitstekend middel dan snel komaf maakt met verstopping en dus pok helpt om aambeien te voorkomen. Je vindt Frangulabiose van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer 1744-317.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Chocolade: smullend hartziekten voorkomen

De discussie blijft duren en dat heeft de Nederlandse Dr. Gert Schuitemaker van de orthomoleculaire wetenschappen duidelijk gemaakt. Chocolade is een geweldig genotmiddel. Veel vrouwen vertonen vooral in de periode rond de menstruatie een onweerstaanbare drang om...

Lees meer

Riekende adem door slecht verzorgd gebit

Niets is zo vervelend als een bezoeker, partner, tegenspeler, vriend of vriendin met een riekende adem. We bedoelen hier niet de paar uur na een maaltijd welgekruid met look of looksaus, maar wel de permanente hinder die je ondervindt als je met iemand praat die...

Lees meer

Prostaatkanker voorkomen: meer tomaten eten!

Wat borstkanker voor vrouwen betekent, geldt voor mannen: prostaatkanker. Vroegtijdige opsporing is daarbij van belang, maar je kunt ook invloed uitoefenen op de kans dat je prostaatkanker krijgt. Met andere woorden, door je leefstijl aan te passen, verkleint je...

Lees meer

Ook last van een slap gevoel?

Een slap gevoel? Misschien ligt het wel aan uzelf? Veel mensen weten niet dat ze door hun gedrag en voeding roofbouw plegen op hun energie. Als u zich geregeld slap en afgemat voelt moet u eens nagaan of u zich niet aan volgende „slechte gewoonten” bezondigt. Veel...

Lees meer

Aambeien? Voeding veranderen!

De helft van de volwassenen heeft vroeg of laat te maken met aambeien. Velen schamen er zich over als ze er last van hebben en zullen dit ook niet gemakkelijk toegeven, laat staan er over praten. Aambeien komen vooral op latere leeftijd voor en bij zwangere vrouwen,...

Lees meer

Broccoli beschermt tegen borstkanker

Borstkanker is de vorm van kanker die het meest voorkomt bij vrouwen. Bijna een derde van alle vrouwen die kanker krijgen, krijgt borstkanker. Eén op de negen vrouwen en één op de vijftienhonderd mannen krijgen borstkanker. Lignanen uit broccoli en iso-flavonen uit...

Lees meer