sep 28, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Wispelturige darmen? Emotionele problemen oplossen!

Bij veel patiënten vertalen psychische en emotionele problemen zich ook in moeilijkheden met de darmen. Sommigen krijgen hierdoor diarree, wat niet te lang mag blijven aanslepen, omdat het lichaam zijn vitamines en mineralen kwijt speelt en daardoor op langere termijn een gevaarlijke toestand ontstaat. Anderen reageren daarop met verstopping. Langdurige verstopping kan eveneens problemen veroorzaken, doordat de stofwisselingsgiften in het lichaam achterblijven. Je herkent het meestal aan een onfrisse huidskleur en matte blik. In het slechtste geval kan dit aanleiding geven tot maag- en darmkanker, die soms pas jaren later kan uitbreken.

Sport is daarom belangrijk, of liever beweging. Niet één uurtje per week, maar dagelijks, een prestatie die gelijk is aan minstens vijf , maar beter nog tien kilometer stappen. Dan pas heeft het lichaam voldoende beweging gehad om uitstekend te functioneren en verlost te blijven van allerlei beschavingsziekten.

Hardlijvigheid en aambeien zijn meestal het gevolg van een onnatuurlijke leefwijze. Ook emoties kunnen een rol spelen.

Als je gezond en natuurlijk eet, dat wil zeggen voldoende ruwvezelstoffen zoals rauwe groenten en vruchten, appelen, bananen, vijgen, dadels, slaatjes en hiervan ruim gebruik maakt bij elke maaltijd, dan zal de stoelgang soepeler zijn en ook regelmatiger, minder pijnlijk en minder kwalijk riekend. Daardoor kan je ook gespaard blijven van aambeien, een vervelend probleem dat soms zeer pijnlijk kan zijn. Wie er erg veel last van heeft, kan ook baat vinden door driemaal per dag (of alleen ’s morgens en ’s avonds als je niet anders kan) een koud zitbad te nemen.

Aambeien zijn geen natuurlijk verschijnsel. Ze horen er niet bij. Ze zijn het gevolg van fouten in onze leefwijze. Je moet dubbel opletten als er in de familie problemen bestaan met de bloedsomloop.

Dan kunnen aambeien een zachte waarschuwing zijn om je voor erger onheil te behoeden.

In elk geval is goede voeding aanbevolen, dat betekent: veel vruchten, groenten, ook rauwkost en volkoren. Vermijd suiker en junkfood. Vermijd klaargemaakte schoteltjes die je zo in de supermarkt koopt, maar bereid het voedsel liever zelf voor, dan weet je wat er in zit. Los ook emotionele problemen op door ze uit te praten.

En verzorg je darmen met een goed probiotisch middel: Digesbiose met miljarden goede bacteriën zullen de darmen weer saneren. Je vindt Digesbiose van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 1752-278.

Je kan Digesbiose ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

Bij verstopping oftewel trage stoelgang of hardlijvigheid ben je dan weer gebaat met Frangulabiose. Een uitstekend middel dan snel komaf maakt met verstopping en dus pok helpt om aambeien te voorkomen. Je vindt Frangulabiose van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer 1744-317.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hoe vetter de vis, hoe gezonder

Het is beter gesteld met de kwaliteit van het water van onze rivieren en meren en dat is maar goed ook. Want er zijn heel wat mensen die van lijnvissen hun hobby hebben gemaakt en dus genieten van de “vangst van hun leven”. Hoe vetter de vis, des te meer Omega-3...

Lees meer

Hartinfarct door lawaai

Stel je even voor dat onze overgrootvaders zouden terugkeren in de maatschappij van vandaag. Ze zouden hun ogen niet geloven, maar vooral ook hun oren niet. Want lawaai is overal aanwezig: op straat, op kantoor, tijdens de ontspanning in de disco, op vakantie, in de...

Lees meer

Vrouwen hebben meer last van galstenen dan mannen

Zowel lente als herfst zijn twee seizoenen waarbij sommige organen wat last kunnen veroorzaken. Lever en gal luisteren meer dan andere organen naar de wisseling van de seizoenen. Het zenuwstelsel mengt er zich trouwens ook in: parasympatisch en sympathisch...

Lees meer

Zo kun je scoliose voorkomen en rugpijn verminderen

Scoliose is een veel voorkomend probleem. Het kan op elke leeftijd beginnen of waargenomen worden en betreft een scheefstand van de ruggengraat. In de plaats van dat de ruggengraat kaarsrecht zou zijn, heeft die een zigzag of S-vorm. Dat kan beginnen van in de jeugd...

Lees meer