sep 28, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Wispelturige darmen? Emotionele problemen oplossen!

Bij veel patiënten vertalen psychische en emotionele problemen zich ook in moeilijkheden met de darmen. Sommigen krijgen hierdoor diarree, wat niet te lang mag blijven aanslepen, omdat het lichaam zijn vitamines en mineralen kwijt speelt en daardoor op langere termijn een gevaarlijke toestand ontstaat. Anderen reageren daarop met verstopping. Langdurige verstopping kan eveneens problemen veroorzaken, doordat de stofwisselingsgiften in het lichaam achterblijven. Je herkent het meestal aan een onfrisse huidskleur en matte blik. In het slechtste geval kan dit aanleiding geven tot maag- en darmkanker, die soms pas jaren later kan uitbreken.

Sport is daarom belangrijk, of liever beweging. Niet één uurtje per week, maar dagelijks, een prestatie die gelijk is aan minstens vijf , maar beter nog tien kilometer stappen. Dan pas heeft het lichaam voldoende beweging gehad om uitstekend te functioneren en verlost te blijven van allerlei beschavingsziekten.

Hardlijvigheid en aambeien zijn meestal het gevolg van een onnatuurlijke leefwijze. Ook emoties kunnen een rol spelen.

Als je gezond en natuurlijk eet, dat wil zeggen voldoende ruwvezelstoffen zoals rauwe groenten en vruchten, appelen, bananen, vijgen, dadels, slaatjes en hiervan ruim gebruik maakt bij elke maaltijd, dan zal de stoelgang soepeler zijn en ook regelmatiger, minder pijnlijk en minder kwalijk riekend. Daardoor kan je ook gespaard blijven van aambeien, een vervelend probleem dat soms zeer pijnlijk kan zijn. Wie er erg veel last van heeft, kan ook baat vinden door driemaal per dag (of alleen ’s morgens en ’s avonds als je niet anders kan) een koud zitbad te nemen.

Aambeien zijn geen natuurlijk verschijnsel. Ze horen er niet bij. Ze zijn het gevolg van fouten in onze leefwijze. Je moet dubbel opletten als er in de familie problemen bestaan met de bloedsomloop.

Dan kunnen aambeien een zachte waarschuwing zijn om je voor erger onheil te behoeden.

In elk geval is goede voeding aanbevolen, dat betekent: veel vruchten, groenten, ook rauwkost en volkoren. Vermijd suiker en junkfood. Vermijd klaargemaakte schoteltjes die je zo in de supermarkt koopt, maar bereid het voedsel liever zelf voor, dan weet je wat er in zit. Los ook emotionele problemen op door ze uit te praten.

En verzorg je darmen met een goed probiotisch middel: Digesbiose met miljarden goede bacteriën zullen de darmen weer saneren. Je vindt Digesbiose van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 1752-278.

Je kan Digesbiose ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

Bij verstopping oftewel trage stoelgang of hardlijvigheid ben je dan weer gebaat met Frangulabiose. Een uitstekend middel dan snel komaf maakt met verstopping en dus pok helpt om aambeien te voorkomen. Je vindt Frangulabiose van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer 1744-317.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hoe kun je spataders voorkomen?

Voor alles is een oplossing, of liever wordt een oplossing voorgesteld. Maar of dat dit de goede oplossing is, laten we in het midden. Zo kun je tegen spataders een operatie verkiezen, terwijl dat eigenlijk een symptomatische behandeling is. De benen worden wel weer...

Lees meer

Waarom klagen vrouwen zo vaak over hoofdpijn?

Iedereen kan al eens last krijgen van hoofdpijn, maar vooral vrouwen zijn er gevoelig voor en gebruiken het dan ook als excuus. Neen, we hebben het hier niet over de gekende kolder “vanavond niet schat, ik heb hoofdpijn”, maar wel over het feit dat meer vrouwen dan...

Lees meer