sep 16, 2019 | Alle tips, Huishoudcoach | 0 Reacties

Zo krijg je aangekoekt vuil in je vuilnisbak gemakkelijk los

Misschien erger je je ook aan de vuilnisbak? Natuurlijk heb je die vuilnisbak nodig zoals iedereen, want jan en alleman kan niet op het platteland wonen waar je de beschikking hebt over een composthoop om alle afval van fruit en groenten aan de wijsheid van de natuur over te laten. Dus deponeer je dat in de vuilnisbak, met alle gevolgen vandien. En die gevolgen kent iedereen: onaangename geurtjes van rottende elementen en aangekoekt vuil dat je maar niet van de bodem kan verwijderen.

Dat aangekoekt vuil is er trouwens de oorzaak van dat de geuren zich in je garage, gang of achterbouw kunnen verspreiden, met dank aan de bacteriën. Gelukkig dat ze er zijn om alles af te breken wat nodig is.

Aangekoekt vuil in je vuilnisbak kan na een tijdje erg vervelend gaan ruiken. Dankzij onze tip krijg je dat vuil gemakkelijk los en zal de vuilnisbak ook lekkerder gaan ruiken.

Maar die geurtjes… daar zou je liefst komaf mee maken. Je kan natuurlijk niet de vuilnisbak inkruipen om alles schoon te maken, maar daarvoor hebben we een uitgelezen tipje.

Pas de truc toe die je ook kan gebruiken in de winter om het voetpad brandschoon te maken: ijskristallen of sneeuw. Heb je al gemerkt dat als je in de winter het voetpad schrobt terwijl er smeltende sneeuw op ligt, dat het er nadien als nieuw uitziet? Wel deze simpele truc kan je ook toepassen in je vuilnisbak.

Gooi er om de paar weken wat fijne ijsblokjes in en laat de natuur zijn werk doen. De bacteriën zullen hun werk stopzetten vanwege de vrieskou en het ijs zal het vuil losmaken. Even met een borstel schrobben en nadien met de waterlans de boel schoon spuiten. Zo eenvoudig is dat. En wil je dan nog een aangenaam geurtje in de vuilnisbak: leg wat citroen- of sinaasappelschillen op de bodem en je vuilnisbak wordt een klein paleis… met wat verbeelding natuurlijk.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Last van winterhanden en wintervoeten?

Je kunt je afvragen hoe het komt dat dieren niet doodvallen tijdens de ijzige winterkou: vriesweer en daarbovenop nog ijsregen of sneeuw en een ijzige wind. Geen weer om een hond door te jagen zegt men vaak. De vogels hebben daar blijkbaar geen last van, honden...

Lees meer

Tijm: krachtpatser tegen hoest

Ouderen herinneren zich beslist nog de smaak van zogenaamd hoestsnoepjes uit hun jeugd. Ze smaakten naar tijm en zoethout. Grootmoeders vertelden dat het een ideaal en gezond snoepje was dat je tegen winterse hoest, verkoudheid, vallingen en snotneuzen kon beschermen....

Lees meer

Waarom moet je blijven bewegen met rugpijn?

Haast niemand blijft er levenslang van gespaard: meer dan 85 percent van de volwassenen heeft vroeg of laat last van een pijnlijke rug. Vroeger gold als parool: blijf stil zitten, beweeg zo weinig mogelijk en rust veel. Tegenwoordig klinkt dat compleet andersom: blijf...

Lees meer