sep 16, 2019 | Alle tips, Huishoudcoach | 0 Reacties

Zo krijg je aangekoekt vuil in je vuilnisbak gemakkelijk los

Misschien erger je je ook aan de vuilnisbak? Natuurlijk heb je die vuilnisbak nodig zoals iedereen, want jan en alleman kan niet op het platteland wonen waar je de beschikking hebt over een composthoop om alle afval van fruit en groenten aan de wijsheid van de natuur over te laten. Dus deponeer je dat in de vuilnisbak, met alle gevolgen vandien. En die gevolgen kent iedereen: onaangename geurtjes van rottende elementen en aangekoekt vuil dat je maar niet van de bodem kan verwijderen.

Dat aangekoekt vuil is er trouwens de oorzaak van dat de geuren zich in je garage, gang of achterbouw kunnen verspreiden, met dank aan de bacteriën. Gelukkig dat ze er zijn om alles af te breken wat nodig is.

Aangekoekt vuil in je vuilnisbak kan na een tijdje erg vervelend gaan ruiken. Dankzij onze tip krijg je dat vuil gemakkelijk los en zal de vuilnisbak ook lekkerder gaan ruiken.

Maar die geurtjes… daar zou je liefst komaf mee maken. Je kan natuurlijk niet de vuilnisbak inkruipen om alles schoon te maken, maar daarvoor hebben we een uitgelezen tipje.

Pas de truc toe die je ook kan gebruiken in de winter om het voetpad brandschoon te maken: ijskristallen of sneeuw. Heb je al gemerkt dat als je in de winter het voetpad schrobt terwijl er smeltende sneeuw op ligt, dat het er nadien als nieuw uitziet? Wel deze simpele truc kan je ook toepassen in je vuilnisbak.

Gooi er om de paar weken wat fijne ijsblokjes in en laat de natuur zijn werk doen. De bacteriën zullen hun werk stopzetten vanwege de vrieskou en het ijs zal het vuil losmaken. Even met een borstel schrobben en nadien met de waterlans de boel schoon spuiten. Zo eenvoudig is dat. En wil je dan nog een aangenaam geurtje in de vuilnisbak: leg wat citroen- of sinaasappelschillen op de bodem en je vuilnisbak wordt een klein paleis… met wat verbeelding natuurlijk.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Geen paniek: De truc tegen de hik

Je hebt het vast al meegemaakt: iemand krijgt tijden het eten een onbedaarlijke hik, waarbij telkens grote happen lucht worden ingeslikt. De goede raad van grootmoeder is nog altijd van kracht: drink een flinke slok koud water, of hou de adem in. Maar de hik wat is...

Lees meer

We worden langzaam vergiftigd

We weten allemaal dat de kwaliteit van de voeding ook de kwaliteit van onze gezondheid beïnvloedt en zelfs in belangrijke mate meebepaalt. Denk maar aan roken, de kwaliteit van de lucht, het fabrieksvoedsel, de bewerking van de basiselementen van de voeding. We eten...

Lees meer

Klop van de klok of van de lente?

Waarom is de wereld toch zo moe? Of tenminste de halve wereld, want vooral op het noordelijk halfrond manifesteert zich een merkwaardige soort vermoeidheid: een mengeling van burn-out, depressie, winterkwaaltjes die maar niet overgaan, depressieve gevoelens, en...

Lees meer