nov 20, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Wat is best, hoge hakken of lage hakken?

Bij feestkleding horen hoge hakken. Zo denken we toch, omdat het de gewoonte is. Het maakt vrouwen slanker, eleganter, de kromming van de rug maakt hen verleidelijker en ze lopen sierlijker.

Wat kan je er dan tegen inbrengen?

Heel veel! Want hoge hakken, betekent dat je op de tenen moet lopen. Daardoor worden de achterbeenspieren korter, net zoals kantoorbedienden die hele dagen op een stoel moeten zitten zonder te stappen of zonder te bewegen. Door hoge hakken worden ook de dijbeenspieren meer gespannen, de adductoren worden onnatuurlijk gestresseerd en er ontstaat op termijn een ernstige lordose of holle rug waardoor zelfs ernstige rugletsels kunnen ontstaan die nog moeilijk te behandelen zijn.

Hoge hakken zijn wel mooi en sieren het vrouwelijke silhouet, maar erg gezond zijn hoge hakken niet. Ze belasten de beenspieren op een verkeerde manier en maken een holle rug. Bovendien: hoe intelligenter de vrouw, des te lager is de hak.

Wanneer mag je dan wel hoge hakken dragen?

Heel eenvoudig bij feestelijke gelegenheden, bij feestkleding, op een plechtige receptie. Een ballerina gaat toch ook niet met haar balletschoentjes elke dag de straat op? Je moet de kleding dragen en gebruiken waarvoor ze werd ontworpen.

Een vrouw die hele dagen op hoge hakken rondloopt zal op den duur geen normale schoenen meer kunnen dragen. Ze krijgt de hielen niet meer tegen de grond zonder moeite of pijn.

En er is onderzoek naar gevoerd door de Amerikanen. Die onderzoeken zowat alles. Wat blijkt: dat er een groot verschil is in opleiding en niveau tussen vrouwen die op kantoor of op het werk hoge hakken dragen.

Je moet er maar aan denken naar een verband te zoeken tussen intelligentie en de hoogte van schoenhakken. En toch is dat verband er.

Meer dan 75% van de vrouwen draagt op kantoor praktische, lage hakken. Hoe hoger hun opleiding, des te lager blijken de hakken te zijn. De Amerikaanse Orthopedische Vereniging stelde verder vast dat 58% van de vrouwen die vroegtijdig en zonder diploma de school verliet een uitgesproken voorkeur voor hoge hakken heeft.

Bij vrouwen die hun diploma middelbaar onderwijs haalden, ligt dat percentage al veel lager (46 %) en het ligt het laagst bij vrouwen met een universitaire of hogeschoolgraad (37 %).

De conclusie is duidelijk: toon je intelligent en draag gemakkelijke schoenen die veilig zijn en die je rug niet belasten. En reserveer de hoge hakken voor een feestelijke gelegenheid!

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Opgepast: ook na de week van de teek!

Stel dat na een telling vastgesteld wordt dat er op één vierkante kilometer honderdduizend mensen wonen. Dat lijkt gigantisch veel en onmogelijk en het zou trouwens leiden tot gevaarlijke toestanden. Want waar veel mensen op een beperkte oppervlakte wonen stijgt het...

Lees meer