dec 5, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Wat kan je verwachten bij een borstoperatie?

Vrouwen die een borstoperatie moeten ondergaan of van plan zijn hun borsten te laten vergroten of verkleinen, zitten dikwijls met een aantal onbeantwoorde vragen. Natuurlijk kunnen ze met hun problemen bij een plastisch chirurg terecht. Maar de meeste vrouwen vinden dat toch wat gênant.

Van de littekens na een borstoperatie is ongeveer een jaar later zo goed als niets meer te merken.

De meest voorkomende vragen op een rijtje:

1. Zal ik na die ingreep nog gevoel in mijn tepels hebben?

Indien het om een lifting (de zgn. mastopexie) gaat of om een inplanting, loop je soms het risico achteraf hypergevoelige tepels te hebben. Bij een borstreductie stelt men anderzijds soms een afname van de gevoeligheid in de tepelzone vast.

2. Blijft borstvoeding mogelijk?

Bij een lifting of borstvergroting wel. Bij een verkleining van de borsten hangt het af waar het weefsel werd weggenomen.

3. Is zo’n ingreep erg pijnlijk?

Over het algemeen zien vrouwen het meest af als ze inplantingen hebben laten zetten. De postoperatieve kneuzingen en zwellingen zijn gewoonlijk na een achttal weken helemaal verdwenen.

4. En de littekens?

Sommige zijn blijvend maar meestal trekken die geleidelijk aan weg zodat na ongeveer een jaar niet meer te zien valt dat je een borstoperatie hebt ondergaan. Moderne operatietechnieken houden daar zeker rekening mee.

5. Zijn inplantingen wel veilig? Er is al veel te doen geweest over de nadelen van silicone. Daarom zijn de meeste schoonheidschirurgen overgegaan op het gebruik van veiligere inplantaten, die het voortaan bij mammografieën ook mogelijk maken borstkanker tijdig op te sporen. Maar als het louter om de schoonheid gaat, kan je beter eerst grondig nadenken.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Opgepast: ook na de week van de teek!

Stel dat na een telling vastgesteld wordt dat er op één vierkante kilometer honderdduizend mensen wonen. Dat lijkt gigantisch veel en onmogelijk en het zou trouwens leiden tot gevaarlijke toestanden. Want waar veel mensen op een beperkte oppervlakte wonen stijgt het...

Lees meer

Geen paniek: De truc tegen de hik

Je hebt het vast al meegemaakt: iemand krijgt tijden het eten een onbedaarlijke hik, waarbij telkens grote happen lucht worden ingeslikt. De goede raad van grootmoeder is nog altijd van kracht: drink een flinke slok koud water, of hou de adem in. Maar de hik wat is...

Lees meer

We worden langzaam vergiftigd

We weten allemaal dat de kwaliteit van de voeding ook de kwaliteit van onze gezondheid beïnvloedt en zelfs in belangrijke mate meebepaalt. Denk maar aan roken, de kwaliteit van de lucht, het fabrieksvoedsel, de bewerking van de basiselementen van de voeding. We eten...

Lees meer