jan 8, 2020 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Borstkanker ook door passief roken

Doden door tabak, doden door vapen, kinderen die van bij de geboorte geconditioneerd worden door de tabaksrook van de ouders, flatgebouwen die besmet zijn, tot op hogere en lagere verdiepingen door rokers, waar de schadelijke elementen zelfs via liftkokers en traphallen, maar ook door beton doordringen. Er is niet enkel rook, tweedehandsrook of passief roken, maar ook al derdehands rook, dat is het effect van tabaksrook die achterblijft en doorgegeven wordt via gordijnen, meubilair, bekleding. Je moet maar eens in een restaurant zitten waar net mensen binnenkomen die buiten hebben staan roken: de lucht die ze uitademen is de derdehands rook en ook nog altijd schadelijk. Het is ook vies.

De beslissingen van de overheid om het effect van tabak door passief roken te beperken, is een goede maatregel: niet meer roken in openbare gelegenheden zoals concertzalen, receptiehallen, bijeenkomsten, kantoren, restaurants, cafés, auto’s waarin kinderen hebben plaats genomen, scholen enz. Wel vervelend is het als je rokers naast je krijgt op een terrasje waar je een lekker koffietje zit te slurpen en plots naast je tafel een aantal rokers te verdragen krijgt. Het verpest de hele gelegenheid. Het wordt tijd dat ook daar de overheid ingrijpt. Maar het verpest niet enkel je koffiemoment, het verpest ook je gezondheid, want passief roken is nog schadelijker dan gedacht werd.

Tabak is levensgevaarlijk en verslavend. Het veroorzaakt genetische schade tot in de derde generatie kinderen van rokers en rooksters. Ook passief roken is zeer schadelijk, want ook dat kan zelfs borstkanker veroorzaken. Breek ermee. Dat wordt gemakkelijker dankzij Xantipex van Fytobell.

Uit studies blijkt dat passief roken niet enkel schadelijk is voor het veroorzaken van hart- en vaatziekten, maar ook van kanker, zelfs borstkanker. Veel vrouwen zijn er zich niet van bewust dat borstkanker kan veroorzaakt worden door het rookgedrag van hun man, of van de collega’s.

Er zijn niet minder dan zes studies die allemaal hebben aangetoond dat zowel actief roken als meeroken oftewel passief roken de kans op borstkanker kan vergroten. Daardoor wordt de relatie tussen tabaksrook en borstkanker bevestigd.

Opvallend en tegelijk schrikbarend is wel het feit dat die relatie ongeveer gelijk is voor zowel actief roken als meeroken. Tabaksrook is namelijk veel krachtiger in het veroorzaken van borstkanker dan in het veroorzaken van longkanker of hartziektes, ook door tweehandsrook.

Ongeveer 60% van alle gevallen van borstkanker kunnen veroorzaakt worden door tabaksrook, waarvan 40% door actief roken en 20% door passief roken. In elk geval is het duidelijk dat de vergiften in tabaksrook de weg vinden naar de vrouwelijke borsten. Deze gifstoffen worden ook ingenomen door baby’s die borstvoeding krijgen van vrouwen die actief rokers of passief rooksters zijn.

Voor vrouwen moet dit een duidelijk alarmsignaal zijn om echt te stoppen met roken. Op deze manier zullen vrouwen in de leeftijd dat ze kinderen krijgen, zowel zichzelf tegen borstkanker beschermen als de hoeveelheid tabaksrook verlagen die ingenomen wordt door hun baby’s via de borst. Onderzoek heeft ook aangetoond dat de nadelen van tabaksrook zeker overgaan tot minstens in de derde generatie. Stop ermee: op die manier zorgen moeders niet enkel voor hun kinderen, klein- en achterkleinkinderen, maar ook voor zichzelf.

Natuurlijk is het aartsmoeilijk om te stoppen met roken, maar je kan hulp verwachten van de natuur. Een tip: er is een prachtig natuurlijk preparaat, volkomen onschadelijk, want zonder nicotine, dat de rookhonger vermindert, dus de drang naar tabaksrook afremt via het centrale zenuwstelsel, waar door gebrek aan dopamine veroorzaakt door tabak, de rookhonger ontstaat. Het bestaat ook in een handige spray zodat je die overal gemakkelijk kan toepassen als de drang naar tabak te groot wordt. Op die manier kan je comfortabel ontwennen.

Het is een natuurlijk preparaat genaamd Xantipex (vroeger Fumexit genaamd) van Fytobell. Je vindt Xantipexmondspray van Fytobell in apotheken met CNK-bestelnummer: 3271-459.

Of je kan het ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

De hitte kan dodelijk zijn

We hebben er lang naar uitgekeken, die mooie zomer. Maar voor sommigen wordt het van het goede teveel. Begrijpelijk, want we zijn eigenlijk niet voorbereid op zo’n lange hete periode. Als je je verstand niet gebruikt, kan dat zelfs fataal aflopen. Zo is het absoluut...

Lees meer

Vakantie-ellende: Blijf baas over je blaas

Er wordt weer een hittegolf aangekondigd. Warm zomerweer is heerlijk, maar het kan ook lastig zijn en te veel worden. In Spanje en het zuiden van Frankrijk zijn trouwens al tientallen mensen gestorven vanwege de grote hitte. Is hitte dan dodelijk? Niet echt, maar je...

Lees meer

Wie zijn bioklok respecteert, leeft langer

De helft van de volwassen bevolking slaapt door middel van slaappillen. Dat is geen goede evolutie, want normaal moet na een dagje werken, de slaap als een welgekomen geschenk bezit van ons nemen. Slaap is nodig, dat hebben we al heel wat keren onderstreept. Het is...

Lees meer

Mooier, jonger en gezonder dankzij honing

De bijen zijn tegenwoordig dagelijks in het nieuws. Niet zozeer omdat het een gezond natuurproduct is, maar vooral omdat de Aziatische hoornaars zich tegoed doet aan onze bijen. En als we die zijn gang laten gaan, kan dat uitdraaien op een ramp. En de bijen zorgen...

Lees meer