jan 10, 2020 | Alle tips, Huishoudcoach | 0 Reacties

Hoe verwijder je vlekken of krabbels van markeerstift uit een boek?

Je houdt van lezen? Dan hou je ook van boeken. Die verzorg je uiteraard, want elk boek is een soort vriend geworden als je het uit hebt, een raadgever, een bron van informatie. Je hebt ook goede en slechte vrienden, zoals je goede en slechte boeken hebt, maar dat hangt van de kwaliteit van het boek en van de auteur af.

In elk geval wil je je boeken goed verzorgen, want je wil die later ook nog kunnen herlezen of raadplegen. Soms heb je een boek in de leen gekregen of cadeau gekregen, of uitgeleend aan iemand anders om het ook te lezen. Vervelend is het als het boek dan terugkeert met allerlei opmerkingen en aanduidingen die er zijn in aangebracht met markeerstift. Ofwel heeft je jonge peuter of je kleinkind zijn talent proberen te tonen met markeerstift in je boek.

Krabbels van markeerstiften, of opmerkingen en notities in boeken door markeerstift, kan je gemakkelijk verwijderen met citroensap.

Dat kan ergerlijk zijn, maar je hoeft je niet al te zeer op te winden, want je kan het gemakkelijk verwijderen. Wat heb je hiervoor nodig? Een citroen en een wattenstaafje.

Snij een citroen doormidden en doop het wattenstaafje in het citroensap. Schrijf nu met het wattenstaafje over de tekst of de krabbels. Je zal merken dat de lijnen van de markeerstift langzaam gaan vervagen. Je moet het natuurlijk niet tot in den treure overdoen, want het blijft papier en dus gevoelig voor vocht. Je moet het gewoon eens oefenen op een ander stuk papier dat je nadien kan weggooien, zodat je de truc een beetje in de vingers krijgt.

In elk geval helpt het om met citroensap over de tekst van de markeerstift te gaan, de tekst er bovenop als het ware te herschrijven en je zal zien dat je er na een poos niets meer van merkt of toch veel minder opvallend en dus minder storend zal zijn. Veel succes ermee… en leg voortaan je boeken niet meer binnen handbereik van je peuters of van je kleinkinderen.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde