De feestdagen zijn voorbij, althans voor de meeste mensen toch. Dat voelen ze wellicht ook, want te veel gedronken, te veel getafeld, te weinig geslapen, ongewone kost verorberd, op restaurant gezeten, rondgehangen langs eettentjes en kerstmarkten, kortom niet erg goed voor de lijn en ook niet voor de gezondheid.
Daar moeten we iets aan doen vooral door de volgende dagen lichte kost te gebruiken en niet van de overdaad een regelmaat te maken.
Na de feestdagen is het verstandig om weer gezonder en licht te eten en dat kan je gerust met dit recept.
Maar wat moet je dan eten? Heel licht verteerbare kost die de verteringsorganen niet belast en geen last bezorgt aan lever, hart en bloedsomloop. Dus kan je maar best voldoende fruit en groenten, lichte kaas en vis voorzien en stoppen met de die kant-en-klare maaltijden.
Wil je een voorbeeld? Hier is er eentje: kiwi met mozzarella en olijven, om te bekomen van de feestelijke overdaad.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
Ingrediënten:
250 gr. mozzarella
4 kiwi’s, geschild en in schijfjes gesneden
2 soeplepels verse kruiden
3 soeplepels olijfolie
2 soeplepels olie voor de sla
1 fijngemalen teentje look
zout en peper
zwarte olijven
Bereiding:
- Snijd de mozzarella in fijne plakjes en leg ze samen met de kiwiplakjes op een schotel.
- Meng de kruiden en de olijfolie met look, zout en peper en bedek hiermee de kaas en de kiwi’s.
- Laten marineren gedurende 30 minuten.
- Het geheel versieren met de olijven en opdienen met toastjes.
Dit is een uitstekend light gerecht dat je best zal bekomen na de feestelijke overdaad, licht is en tegelijk gezond is ook.