jan 3, 2020 | Alle tips, Voeding | 0 Reacties

Licht recept voor na de feesten: Kiwi’s met gemarineerde mozzarella en olijven

De feestdagen zijn voorbij, althans voor de meeste mensen toch. Dat voelen ze wellicht ook, want te veel gedronken, te veel getafeld, te weinig geslapen, ongewone kost verorberd, op restaurant gezeten, rondgehangen langs eettentjes en kerstmarkten, kortom niet erg goed voor de lijn en ook niet voor de gezondheid.

Daar moeten we iets aan doen vooral door de volgende dagen lichte kost te gebruiken en niet van de overdaad een regelmaat te maken.

Na de feestdagen is het verstandig om weer gezonder en licht te eten en dat kan je gerust met dit recept.

Maar wat moet je dan eten? Heel licht verteerbare kost die de verteringsorganen niet belast en geen last bezorgt aan lever, hart en bloedsomloop. Dus kan je maar best voldoende fruit en groenten, lichte kaas en vis voorzien en stoppen met de die kant-en-klare maaltijden.

Wil je een voorbeeld? Hier is er eentje: kiwi met mozzarella en olijven, om te bekomen van de feestelijke overdaad.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

Ingrediënten:

250 gr. mozzarella

4 kiwi’s, geschild en in schijfjes gesneden

2 soeplepels verse kruiden

3 soeplepels olijfolie

2 soeplepels olie voor de sla

1 fijngemalen teentje look

zout en peper

zwarte olijven

Bereiding:

  • Snijd de mozzarella in fijne plakjes en leg ze samen met de kiwiplakjes op een schotel.
  • Meng de kruiden en de olijfolie met look, zout en peper en bedek hiermee de kaas en de kiwi’s.
  • Laten marineren gedurende 30 minuten.
  • Het geheel versieren met de olijven en opdienen met toastjes.

Dit is een uitstekend light gerecht dat je best zal bekomen na de feestelijke overdaad, licht is en tegelijk gezond is ook.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hoe lang kun je diepvriesproducten bewaren?

Vroeger kende men enkel inpekelen als een methode om voedsel langer te bewaren. Het waren alleen de rijkere kasteelheren die een vrieskelder hadden. Dat was een soort tumulus of heuvel bedekt met dikke lagen aarde waarin een gemetste kelder was ondergebracht waar in...

Lees meer

Hoe kun je gezond vermageren?

Talrijk zijn de patiënten die willen vermageren. Er zijn organisaties die er fortuinen aan verdienen, terwijl de resultaten eigenlijk volkomen afhangen van de inzet en vooral ook de kennis van de persoon zelf die wat minder gewicht op de weegschaal wil aflezen. Er is...

Lees meer

Kun je ook te gezond eten?

De Europese gemeenschap is ons een loer aan het draaien: steeds meer voedsel mag genetisch gemanipuleerd worden en men hoeft daarover de consument niet in te lichten. Op wiens maat en voordeel is dit “recept” dan wel geschreven? Je kunt ook te veel met gezond eten...

Lees meer

Chocolade: smullend hartziekten voorkomen

De discussie blijft duren en dat heeft de Nederlandse Dr. Gert Schuitemaker van de orthomoleculaire wetenschappen duidelijk gemaakt. Chocolade is een geweldig genotmiddel. Veel vrouwen vertonen vooral in de periode rond de menstruatie een onweerstaanbare drang om...

Lees meer

Prostaatkanker voorkomen: meer tomaten eten!

Wat borstkanker voor vrouwen betekent, geldt voor mannen: prostaatkanker. Vroegtijdige opsporing is daarbij van belang, maar je kunt ook invloed uitoefenen op de kans dat je prostaatkanker krijgt. Met andere woorden, door je leefstijl aan te passen, verkleint je...

Lees meer