feb 8, 2020 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Daarom is een handgel nuttig… Handpalmen: paradijs voor virussen en bacteriën

Het is nog altijd winter, ondanks de huppelende temperaturen die sommige dagen wel aan de lente doen denken. Dat betekent wel afwisselend kouder en warmer, waardoor we niet altijd aangepast gekleed zijn: soms te veel, soms te weinig. Hoewel kleding en koude, weinig met besmettingen te maken hebben, moet er wel worden op gewezen dat temperaturen waarop we niet voorbereid zijn, een flinke knauw aan het immuunsysteem geven. Daarom zullen in de zomer minder mensen besmet worden met virussen en bacteriën dan in de winter.

We blijven ook meer binnen, zitten in bedorven lucht en dat is precies de habitat waarin microben zich thuis voelen.

De grootste kans op besmetting krijg je via de handen. Dus voldoende wassen, onderweg een ontsmettende gel gebruiken en Echinabell om de weerstand te versterken.

Eerste advies: zet minstens tien minuten of tweemaal vijf minuten per dag de ramen helemaal open. Daardoor stroomt frisse lucht naar binnen. Die frisse lucht zal trouwens ook sneller opwarmen dan bedorven lucht. Het is dus geen echt warmteverlies, want het compenseert zichzelf door nadien sneller op te warmen en gezellig warm te blijven.

Tweede advies: vermijd zieke mensen en plaatsen waar veel mensen samen komen: vergaderingen, theater, bioscoop, cafés.

En het belangrijkste advies: was geregeld je handen met flink veel stromend water. Het is voornamelijk via de handen dat besmettingen worden doorgegeven. Stel dat je een verkouden collega de hand hebt gedrukt, en je wrijft je even later in de ogen, dan kan dat voldoende zijn, om zelf ook grieperig of verkouden te worden. Als er virusinformatie aan je handen hangt, dan kun je die via de ogen je lichaam binnen brengen.

Keer je ook af van hoestende mensen. Door een hoestbui kunnen bacteriën via minuscule speekseldruppeltjes wel tot vier meter ver de kamer worden in geslingerd. Bij het niezen en het hoesten, verlaat de lucht je mond met een snelheid van 120 km per uur en dat is ruim voldoende om omstaanders te bereiken en te besmetten. Als je in de landingsbaan van deze microben zit, is de kans bijzonder groot dat je er massa’s zal van importeren om ze in de eigen slijmvliezen te laten vermenigvuldigen.

Daarom ook: nooit hoesten met de hand voor de mond, want de handpalm wordt dan een schatkamer van microben, maar wel in een zakdoek, bij voorkeur een papieren zakdoek die je nadien kan wegwerpen.

Een tip: gebruik onderweg of op kantoor een goede ontsmettende handgel zoals Freemed handgel Dan zijn de bacteriën en virussen uitgeschakeld.

Het is ook heel belangrijk om in tijden van besmettingsgevaar zoals de gewone griep en de coronagriep, over een goede weerstand te beschikken. Een sterk immuunsysteem kan virussen ongetwijfeld de baas.

Voldoende slaap, een goede hygiëne, een afgetraind lichaam, gezonde voeding, voldoende vitamines en mineralen en… je hebt veel minder kans ziek te worden.

Daarom ook: geen geraffineerde suiker, want dat is een ontstekingstrigger. Voldoende vitamines en mineralen: dus fruit en groenten. En een gezonde darmflora krijg je door de juiste bacteriën. En vergeet het niet: Echinacea versterkt het immuunsysteem. Daarom is Echinabell zo interessant.

Je vindt Echinabell van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 2898-963. Je kan het ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com. Ook de Freemedhandgel kan je online bestellen.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde