feb 7, 2020 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Hoe verjaag je vieze luchtjes in huis?

Niets is zo vervelend als vieze luchtjes in huis. Die kunnen van overal afkomstig zijn, zelfs van buiten en ze kunnen zeer lang blijven hangen en je neusvleugels treiteren, zelfs ’s nachts. Als de wind “verkeerd” zit en je woont in de buurt van een industrieterrein, dan droom je van een oase in de woestijn. Of als je vlakbij een drukke weg woont, dan weet je hoe diesel smaakt tussen je boterhammen. Of als je oude afvoerleidingen in je woning hebt, dan wens je een toverfee die meteen een loodgieter naar je woning tovert.

Helaas, wonderen bestaan niet en zeker niet de goede fee die een toverstok hanteert. Loodgieters bestaan dan weer wel, maar die moet je jaren van tevoren reserveren en dan nog hopen dat ze woord houden om hun afspraak na te komen.

Wat kan je dan wel doen? Ofwel de klus zelf klaren als dat te doen is en geen precies vakmanschap vereist, ofwel kan je de geurtjes maskeren als ze niet te penetrant zijn en niet ongezond.

Vieze luchtjes in huis kan je maskeren met lekkere natuurlijke geuren, of je kan probiotische bacteriën vernevelen die de vieze bacteriën liquideren. Denk aan Freemed probiotische vernevelaar en je huis ruikt weer gezond.

Hoe kan je dat doen? Door nieuwe, lekkere en nog sterkere geurtjes in je woning los te laten: niet uit de spuitbus, want dan drijf je met de gassen en de geurnevels ook veel ongezonde stoffen naar binnen, maar wel door natuurlijke ingrediënten aan verdampers toe te voegen.

Zo kan je altijd een kommetje met water op een radiator zetten en daaraan kaneel, citroenzesten, sinaasappelschillen of muntblaadjes toevoegen. Het water dat verdampt zal geuren meenemen en verspreiden in je woning. Een slow cooker zoals dat in mooi Engels heet zal hetzelfde doen. Ken je een slow cooker niet? Dat is een elektrische kookpot waarin je groenten enz. op lage temperatuur gaar kookt, zonder koken. Als je daar nu water in doet en de vermelde ingrediënten aan toevoegt, dan zal je huis aangenaam ruiken en ga je geen hinder meer ondervinden van de vieze luchtjes.

Wil je helemaal van de geur vanaf en geen nieuwe geuren in de plaats, maar eerder neutrale luchten, dan moet je de ingrediënten die we vermeld hebben, vervangen door bakpoeder oftewel natriumbicarbonaat. Dat poeder dat je eveneens in de waterverdamper of de slow cooker doet, zal de geuren absorberen en de luchtjes in huis neutraliseren.

Wat kan je nog doen? Als de vieze luchtjes veroorzaakt worden door bacteriën kan je best andere bacteriën inzetten, n.l. probiotische bacteriën. Die gaan de strijd aan met de vieze bacteriën en die strijd zullen ze zeker winnen.

Je lucht in huis wordt daardoor niet enkel minder vies en vuil, maar ook weer gezonder.

Een goede tip is: FREEMED de verstuiver met probiotische bacteriën.

Je kan zo’n verstuiver gemakkelijk online bestellen via www.boverte.com.

Gun jezelf lekkere, gezonde lucht in huis en vernevel probiotische bacteriën. Je woning wordt weer een oase.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Chocolade: smullend hartziekten voorkomen

De discussie blijft duren en dat heeft de Nederlandse Dr. Gert Schuitemaker van de orthomoleculaire wetenschappen duidelijk gemaakt. Chocolade is een geweldig genotmiddel. Veel vrouwen vertonen vooral in de periode rond de menstruatie een onweerstaanbare drang om...

Lees meer

Riekende adem door slecht verzorgd gebit

Niets is zo vervelend als een bezoeker, partner, tegenspeler, vriend of vriendin met een riekende adem. We bedoelen hier niet de paar uur na een maaltijd welgekruid met look of looksaus, maar wel de permanente hinder die je ondervindt als je met iemand praat die...

Lees meer

Prostaatkanker voorkomen: meer tomaten eten!

Wat borstkanker voor vrouwen betekent, geldt voor mannen: prostaatkanker. Vroegtijdige opsporing is daarbij van belang, maar je kunt ook invloed uitoefenen op de kans dat je prostaatkanker krijgt. Met andere woorden, door je leefstijl aan te passen, verkleint je...

Lees meer

Ook last van een slap gevoel?

Een slap gevoel? Misschien ligt het wel aan uzelf? Veel mensen weten niet dat ze door hun gedrag en voeding roofbouw plegen op hun energie. Als u zich geregeld slap en afgemat voelt moet u eens nagaan of u zich niet aan volgende „slechte gewoonten” bezondigt. Veel...

Lees meer

Aambeien? Voeding veranderen!

De helft van de volwassenen heeft vroeg of laat te maken met aambeien. Velen schamen er zich over als ze er last van hebben en zullen dit ook niet gemakkelijk toegeven, laat staan er over praten. Aambeien komen vooral op latere leeftijd voor en bij zwangere vrouwen,...

Lees meer

Broccoli beschermt tegen borstkanker

Borstkanker is de vorm van kanker die het meest voorkomt bij vrouwen. Bijna een derde van alle vrouwen die kanker krijgen, krijgt borstkanker. Eén op de negen vrouwen en één op de vijftienhonderd mannen krijgen borstkanker. Lignanen uit broccoli en iso-flavonen uit...

Lees meer