feb 7, 2020 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Hoe verjaag je vieze luchtjes in huis?

Niets is zo vervelend als vieze luchtjes in huis. Die kunnen van overal afkomstig zijn, zelfs van buiten en ze kunnen zeer lang blijven hangen en je neusvleugels treiteren, zelfs ’s nachts. Als de wind “verkeerd” zit en je woont in de buurt van een industrieterrein, dan droom je van een oase in de woestijn. Of als je vlakbij een drukke weg woont, dan weet je hoe diesel smaakt tussen je boterhammen. Of als je oude afvoerleidingen in je woning hebt, dan wens je een toverfee die meteen een loodgieter naar je woning tovert.

Helaas, wonderen bestaan niet en zeker niet de goede fee die een toverstok hanteert. Loodgieters bestaan dan weer wel, maar die moet je jaren van tevoren reserveren en dan nog hopen dat ze woord houden om hun afspraak na te komen.

Wat kan je dan wel doen? Ofwel de klus zelf klaren als dat te doen is en geen precies vakmanschap vereist, ofwel kan je de geurtjes maskeren als ze niet te penetrant zijn en niet ongezond.

Vieze luchtjes in huis kan je maskeren met lekkere natuurlijke geuren, of je kan probiotische bacteriën vernevelen die de vieze bacteriën liquideren. Denk aan Freemed probiotische vernevelaar en je huis ruikt weer gezond.

Hoe kan je dat doen? Door nieuwe, lekkere en nog sterkere geurtjes in je woning los te laten: niet uit de spuitbus, want dan drijf je met de gassen en de geurnevels ook veel ongezonde stoffen naar binnen, maar wel door natuurlijke ingrediënten aan verdampers toe te voegen.

Zo kan je altijd een kommetje met water op een radiator zetten en daaraan kaneel, citroenzesten, sinaasappelschillen of muntblaadjes toevoegen. Het water dat verdampt zal geuren meenemen en verspreiden in je woning. Een slow cooker zoals dat in mooi Engels heet zal hetzelfde doen. Ken je een slow cooker niet? Dat is een elektrische kookpot waarin je groenten enz. op lage temperatuur gaar kookt, zonder koken. Als je daar nu water in doet en de vermelde ingrediënten aan toevoegt, dan zal je huis aangenaam ruiken en ga je geen hinder meer ondervinden van de vieze luchtjes.

Wil je helemaal van de geur vanaf en geen nieuwe geuren in de plaats, maar eerder neutrale luchten, dan moet je de ingrediënten die we vermeld hebben, vervangen door bakpoeder oftewel natriumbicarbonaat. Dat poeder dat je eveneens in de waterverdamper of de slow cooker doet, zal de geuren absorberen en de luchtjes in huis neutraliseren.

Wat kan je nog doen? Als de vieze luchtjes veroorzaakt worden door bacteriën kan je best andere bacteriën inzetten, n.l. probiotische bacteriën. Die gaan de strijd aan met de vieze bacteriën en die strijd zullen ze zeker winnen.

Je lucht in huis wordt daardoor niet enkel minder vies en vuil, maar ook weer gezonder.

Een goede tip is: FREEMED de verstuiver met probiotische bacteriën.

Je kan zo’n verstuiver gemakkelijk online bestellen via www.boverte.com.

Gun jezelf lekkere, gezonde lucht in huis en vernevel probiotische bacteriën. Je woning wordt weer een oase.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

De hitte kan dodelijk zijn

We hebben er lang naar uitgekeken, die mooie zomer. Maar voor sommigen wordt het van het goede teveel. Begrijpelijk, want we zijn eigenlijk niet voorbereid op zo’n lange hete periode. Als je je verstand niet gebruikt, kan dat zelfs fataal aflopen. Zo is het absoluut...

Lees meer

Vakantie-ellende: Blijf baas over je blaas

Er wordt weer een hittegolf aangekondigd. Warm zomerweer is heerlijk, maar het kan ook lastig zijn en te veel worden. In Spanje en het zuiden van Frankrijk zijn trouwens al tientallen mensen gestorven vanwege de grote hitte. Is hitte dan dodelijk? Niet echt, maar je...

Lees meer

Wie zijn bioklok respecteert, leeft langer

De helft van de volwassen bevolking slaapt door middel van slaappillen. Dat is geen goede evolutie, want normaal moet na een dagje werken, de slaap als een welgekomen geschenk bezit van ons nemen. Slaap is nodig, dat hebben we al heel wat keren onderstreept. Het is...

Lees meer

Mooier, jonger en gezonder dankzij honing

De bijen zijn tegenwoordig dagelijks in het nieuws. Niet zozeer omdat het een gezond natuurproduct is, maar vooral omdat de Aziatische hoornaars zich tegoed doet aan onze bijen. En als we die zijn gang laten gaan, kan dat uitdraaien op een ramp. En de bijen zorgen...

Lees meer