feb 7, 2020 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Hoe verjaag je vieze luchtjes in huis?

Niets is zo vervelend als vieze luchtjes in huis. Die kunnen van overal afkomstig zijn, zelfs van buiten en ze kunnen zeer lang blijven hangen en je neusvleugels treiteren, zelfs ’s nachts. Als de wind “verkeerd” zit en je woont in de buurt van een industrieterrein, dan droom je van een oase in de woestijn. Of als je vlakbij een drukke weg woont, dan weet je hoe diesel smaakt tussen je boterhammen. Of als je oude afvoerleidingen in je woning hebt, dan wens je een toverfee die meteen een loodgieter naar je woning tovert.

Helaas, wonderen bestaan niet en zeker niet de goede fee die een toverstok hanteert. Loodgieters bestaan dan weer wel, maar die moet je jaren van tevoren reserveren en dan nog hopen dat ze woord houden om hun afspraak na te komen.

Wat kan je dan wel doen? Ofwel de klus zelf klaren als dat te doen is en geen precies vakmanschap vereist, ofwel kan je de geurtjes maskeren als ze niet te penetrant zijn en niet ongezond.

Vieze luchtjes in huis kan je maskeren met lekkere natuurlijke geuren, of je kan probiotische bacteriën vernevelen die de vieze bacteriën liquideren. Denk aan Freemed probiotische vernevelaar en je huis ruikt weer gezond.

Hoe kan je dat doen? Door nieuwe, lekkere en nog sterkere geurtjes in je woning los te laten: niet uit de spuitbus, want dan drijf je met de gassen en de geurnevels ook veel ongezonde stoffen naar binnen, maar wel door natuurlijke ingrediënten aan verdampers toe te voegen.

Zo kan je altijd een kommetje met water op een radiator zetten en daaraan kaneel, citroenzesten, sinaasappelschillen of muntblaadjes toevoegen. Het water dat verdampt zal geuren meenemen en verspreiden in je woning. Een slow cooker zoals dat in mooi Engels heet zal hetzelfde doen. Ken je een slow cooker niet? Dat is een elektrische kookpot waarin je groenten enz. op lage temperatuur gaar kookt, zonder koken. Als je daar nu water in doet en de vermelde ingrediënten aan toevoegt, dan zal je huis aangenaam ruiken en ga je geen hinder meer ondervinden van de vieze luchtjes.

Wil je helemaal van de geur vanaf en geen nieuwe geuren in de plaats, maar eerder neutrale luchten, dan moet je de ingrediënten die we vermeld hebben, vervangen door bakpoeder oftewel natriumbicarbonaat. Dat poeder dat je eveneens in de waterverdamper of de slow cooker doet, zal de geuren absorberen en de luchtjes in huis neutraliseren.

Wat kan je nog doen? Als de vieze luchtjes veroorzaakt worden door bacteriën kan je best andere bacteriën inzetten, n.l. probiotische bacteriën. Die gaan de strijd aan met de vieze bacteriën en die strijd zullen ze zeker winnen.

Je lucht in huis wordt daardoor niet enkel minder vies en vuil, maar ook weer gezonder.

Een goede tip is: FREEMED de verstuiver met probiotische bacteriën.

Je kan zo’n verstuiver gemakkelijk online bestellen via www.boverte.com.

Gun jezelf lekkere, gezonde lucht in huis en vernevel probiotische bacteriën. Je woning wordt weer een oase.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Minder kans op griep deze winter? Hoezo?

Griep is een erg besmettelijke ziekte en wordt overgebracht door een virus. Je kunt het een beetje vergelijken met Covid, dat ook afkomstig is van een virus, maar aan griep zijn we wel al wat meer gewend. Velen hebben antistoffen opgebouwd, maar zoals alle virussen...

Lees meer

Hoge bloeddruk: de geniepige doder

We zijn eigenlijk niet goed bezig. Slapeloosheid, stress, burn-out, agressie, problemen, vrees en angsten, zelfs existentiële angst, onzekerheid over de toekomst, sterfgevallen in de familie, langdurige ziekten, pandemieën, winter en winterziekten… het zijn allemaal...

Lees meer

Vertroetel je metabolisme en leef langer

Wie herinnert zich niet de fameuze uitspraken van wijlen dokter Herman Lecompte, die beweerde dat hij duizend jaar kon worden; Het geheim: de afbraak stoppen door middel van vitamines en antioxidanten, want daar lag het geheim van een lang en gezond leven. Eigenlijk...

Lees meer