feb 22, 2020 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Last van gebarsten handen in de winter?

Misschien geloof je het amper, maar het is nog altijd winter. Veel mensen durven niet naar buiten komen vanwege de wisselvalligheid in temperatuur en als ze wel buiten komen, hebben ze er last van. Het is een beetje kiezen tussen de pest en de cholera, denk je, maar dat is eigenlijk onjuist. Je moet naar buiten, al was het maar om een blokje om te lopen, te bewegen, frisse lucht te ademen en de (weinige) zon te zien. Want de binnenlucht in onze woningen en kantoren is meer dan vervuild en wordt te weinig ververst.

Wat weinigen weten is dat vervuilde lucht minder goed opwarmt dan frisse lucht. Om te besparen op de verwarmingskosten kan je dus maar beter af en toe de ramen opengooien en frisse lucht naar binnen laten stromen. Dat is beter voor je gezondheid en voor je portemonnee.

In de winter wordt de huid gemakkelijk broos en krijg je last van gebarsten handen. Daar kun je gemakkelijk iets aan doen met Aloë Vera, lavendelolie en kokosolie.

Anderzijds is het natuurlijk wel juist dat de winterse buitenlucht ook agressief kan zijn voor je huid: gezicht en handen. Door de wisselende temperaturen, maar ook door de chronische kou, de droogte, afgewisseld met regen en veel wind, kan de huid bros worden, jeuken, rood uitslaan, rimpelen en barstjes vertonen. Geen mooie gave huid meer. En omdat de schuld bij de lucht wordt gelegd, komen we minder gemakkelijk buiten.

Dat moet je vooral wel doen: buiten komen, maar je moet tegelijk de huid goed verzorgen. Met een paar eenvoudige trucjes kun je de huid weer gezond en effen maken, weer laten herleven en als het ware een twee lente bezorgen, hoewel de eerste nog niet gekomen is.

Wat moet je doen?

Om te beginnen moet je vermijden de handen te vaak met detergent te wassen, want al te sterke zepen drogen de huid uit, en spoelen het huidvet en de zure beschermmantel weg. Moet je de handen dan niet wassen? En het coronavirus dan en de bacteriën? Natuurlijk moet je de handen wel wassen, vaak zelfs, maar je hoeft daarom niet altijd sterke zepen te gebruiken. Gewoon een paar minuten onder de kraan houden, is voldoende om virussen en bacteriën weg te wassen en dat is toch de bedoeling.

Wat kan je nog meer doen om de handen te verzorgen en droge gebarsten handen te vermijden of te behandelen?

Smeer voor het slapengaan de handen in met een paar druppels kokosolie en lavendelolie. Dat is natuurlijk een vettig goedje en dus kan je daarna best een paar katoenen handschoenen aantrekken. Het laurinezuur van kokosolie herstelt en hydrateert, terwijl verbindingen in lavendelolie de huid kalmeren en de groei van nieuwe huidcellen stimuleren.

Als je dat een paar dagen hebt gedaan is de huid voldoende hersteld en zullen je handen en gezicht zijdezacht aanvoelen.

Natuurlijk kun je deze tip niet toepassen overdag om zo naar buiten te gaan. Je kan ook niemand de hand drukken op die manier. En toch moet je de huid en de handen ook overdag beschermen. Daarom kan je best Aloë Vera gebruiken, een vocht inbrengende crème die de huid beschermt.

Een tip: Denk aan Aloë Veracrème van Ellen Dee.

Je kan de Aloë Veracrème van Ellen Dee online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hoofdpijn door te weinig drinken

Veel drinken is essentieel voor de afvoer van afvalstoffen en het voorkomt uitdroging. Een tekort aan vocht kan hoofdpijn en misselijkheid veroorzaken. Daarnaast kan een vochttekort leiden tot verstopping. Drink daarom minimaal 2 liter per dag. Wát je drinkt is wel...

Lees meer

Waar komen die allergieën vandaan?

De allergieën swingen de pan uit en dit jaar zijn ze er echt ongewoon vroeg aan begonnen. Dat kwam doordat in januari al mooie dagen waren en de hazelaar de winter voor bekeken hield en het stuifmeel al liet ronddwarrelen. Daarom zijn de regendagen van de laatste tijd...

Lees meer

Eén op vijf heeft last van brandend maagzuur

Eén op de vijf mensen heeft last van brandend maagzuur, ook wel indigestie of reflux genoemd. Het zure maagsap uit de maag komt dan op een verkeerde plek terecht, namelijk de slokdarm. De slokdarm is niet bekleed met beschermende slijmvliezen zoals de maag, zodat de...

Lees meer

Levenslang goed horen: waar moet je op letten?

Horen zien en zwijgen, zegt het spreekwoord, maar mensen die het lastig hebben om te horen, kunnen er haast niet over zwijgen: het is werkelijk een van de meest vervelende problemen die je met de gezondheid kan voorhebben. De helft van het leven ontgaat je als je...

Lees meer