feb 22, 2020 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Last van gebarsten handen in de winter?

Misschien geloof je het amper, maar het is nog altijd winter. Veel mensen durven niet naar buiten komen vanwege de wisselvalligheid in temperatuur en als ze wel buiten komen, hebben ze er last van. Het is een beetje kiezen tussen de pest en de cholera, denk je, maar dat is eigenlijk onjuist. Je moet naar buiten, al was het maar om een blokje om te lopen, te bewegen, frisse lucht te ademen en de (weinige) zon te zien. Want de binnenlucht in onze woningen en kantoren is meer dan vervuild en wordt te weinig ververst.

Wat weinigen weten is dat vervuilde lucht minder goed opwarmt dan frisse lucht. Om te besparen op de verwarmingskosten kan je dus maar beter af en toe de ramen opengooien en frisse lucht naar binnen laten stromen. Dat is beter voor je gezondheid en voor je portemonnee.

In de winter wordt de huid gemakkelijk broos en krijg je last van gebarsten handen. Daar kun je gemakkelijk iets aan doen met Aloë Vera, lavendelolie en kokosolie.

Anderzijds is het natuurlijk wel juist dat de winterse buitenlucht ook agressief kan zijn voor je huid: gezicht en handen. Door de wisselende temperaturen, maar ook door de chronische kou, de droogte, afgewisseld met regen en veel wind, kan de huid bros worden, jeuken, rood uitslaan, rimpelen en barstjes vertonen. Geen mooie gave huid meer. En omdat de schuld bij de lucht wordt gelegd, komen we minder gemakkelijk buiten.

Dat moet je vooral wel doen: buiten komen, maar je moet tegelijk de huid goed verzorgen. Met een paar eenvoudige trucjes kun je de huid weer gezond en effen maken, weer laten herleven en als het ware een twee lente bezorgen, hoewel de eerste nog niet gekomen is.

Wat moet je doen?

Om te beginnen moet je vermijden de handen te vaak met detergent te wassen, want al te sterke zepen drogen de huid uit, en spoelen het huidvet en de zure beschermmantel weg. Moet je de handen dan niet wassen? En het coronavirus dan en de bacteriën? Natuurlijk moet je de handen wel wassen, vaak zelfs, maar je hoeft daarom niet altijd sterke zepen te gebruiken. Gewoon een paar minuten onder de kraan houden, is voldoende om virussen en bacteriën weg te wassen en dat is toch de bedoeling.

Wat kan je nog meer doen om de handen te verzorgen en droge gebarsten handen te vermijden of te behandelen?

Smeer voor het slapengaan de handen in met een paar druppels kokosolie en lavendelolie. Dat is natuurlijk een vettig goedje en dus kan je daarna best een paar katoenen handschoenen aantrekken. Het laurinezuur van kokosolie herstelt en hydrateert, terwijl verbindingen in lavendelolie de huid kalmeren en de groei van nieuwe huidcellen stimuleren.

Als je dat een paar dagen hebt gedaan is de huid voldoende hersteld en zullen je handen en gezicht zijdezacht aanvoelen.

Natuurlijk kun je deze tip niet toepassen overdag om zo naar buiten te gaan. Je kan ook niemand de hand drukken op die manier. En toch moet je de huid en de handen ook overdag beschermen. Daarom kan je best Aloë Vera gebruiken, een vocht inbrengende crème die de huid beschermt.

Een tip: Denk aan Aloë Veracrème van Ellen Dee.

Je kan de Aloë Veracrème van Ellen Dee online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Wat kan een kankerpatiënt best eten?

Kankerpatiënten eten vaak de verkeerde producten. Het is dan ook van belang dat ze weten wat goed en slecht is voor hun gezondheid, omdat hun welbehagen in grote mate afhankelijk is van wat ze eten. Kankerpatiënten begaan dikwijls grote dieetfouten die hun genezing...

Lees meer

Veranderende moraal wakkert gonorroe weer aan

Terwijl de aandacht op het levensgevaarlijke aids wordt toegespitst, ontgaat het velen dat er nog andere geslachtsziekten zijn die eveneens toenemen. Gonorroe is één van de „klassieke” geslachtsziekten die alleen via geslachtsverkeer kunnen worden overgedragen. De...

Lees meer

Opgepast met vermageringsdiëten

Vermageringsdiëten zijn het populairst op internet, tenminste wat de zoekmachines als aantal vragen te verwerken krijgen. Ook veel dokters worden tegenwoordig overstelpt met de vraag naar inspuitingen die normaal voor diabetespatiënten bedoeld zijn, maar waarvan...

Lees meer