mrt 2, 2020 | Alle tips, Voeding | 0 Reacties

Hoe bewaart fruit zijn vers uitzicht?

Ken je de truc van de warenhuizen om fruit en groenten langer vers te bewaren en hun mooi uitzicht te laten garanderen? Wel die kan je ook thuis toepassen zodat wordt voorkomen dat je fruit en ook groenten er flets, verlept en onfris gaan uitzien. Dat is beslist niet de bedoeling als je gasten over de vloer krijgt.

Fruit is nochtans noodzakelijk en groenten ook, want we eten te weinig fruit en groenten, zodat we die raad ook meekrijgen van de overheid. Artsen bevestigen het trouwens voortdurend: er zitten belangrijke vitamines, antioxidanten en vitale stoffen in groenten en fruit en we kunnen niet zonder.

Zin in een heerlijke fruitschotel? Dat is verstandig! Maar dan voorkom je best dat het fruit zijn frisheid en versheid, kortom zijn mooi en aantrekkelijk uitzicht verliest.

Dus haal je voldoende fruit binnen om het in de koelkast te bewaren. En je wil een lekker fruitontbijt? Ook heerlijk en vooral gezond. Maar het probleem met fruit is, dat als het is aangesneden snel zijn kleur verliest en eigenlijk ook wel een beetje van zijn vitamines moet prijsgeven. Daar is wat aan te doen.

Want niet is lekkerder dan een heerlijk gezond fruitslaatje. Velen verkiezen het zelfs als ontbijt. Maar omdat ze niet altijd alle tijd van de wereld hebben om het net voor het gebruik klaar te maken, wordt het soms een tijdje van tevoren geschild, geraspt of in partjes gesneden. De zuurstof in de lucht doet natuurlijk zijn werk en in een mum van tijd is het fruit zoals appel of peer helemaal bruin uitgeslagen.

Op een schotel oogt dat niet zo fris en zo vers meer, dus toch maar kort voor het gebruiken klaar maken. Misschien lukt dat niet altijd vooral niet als je gasten verwacht en dan is het precies niet het moment dat ze mogen zien dat het er al een tijdje staat. Daarom deze geweldige tip: als je wil voorkomen dat geschilde, gesneden of geraspte appelen en peren bruin uitslaan, moet je ze voortaan na het voorbereiden met citroensap besprenkelen. Op die manier worden ze niet meer bruin en heb je een heerlijk ogende fruittafel. En je geniet weer van een heerlijk, maar vooral ook mooie fruitschotel, boordevol vitamines en dat is in deze verwarde tijden met de opgestookte hypes rond allerlei “gekroonde” virussen niet te versmaden.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hoe kun je spataders voorkomen?

Voor alles is een oplossing, of liever wordt een oplossing voorgesteld. Maar of dat dit de goede oplossing is, laten we in het midden. Zo kun je tegen spataders een operatie verkiezen, terwijl dat eigenlijk een symptomatische behandeling is. De benen worden wel weer...

Lees meer

Waarom klagen vrouwen zo vaak over hoofdpijn?

Iedereen kan al eens last krijgen van hoofdpijn, maar vooral vrouwen zijn er gevoelig voor en gebruiken het dan ook als excuus. Neen, we hebben het hier niet over de gekende kolder “vanavond niet schat, ik heb hoofdpijn”, maar wel over het feit dat meer vrouwen dan...

Lees meer