mrt 2, 2020 | Alle tips, Voeding | 0 Reacties

Hoe bewaart fruit zijn vers uitzicht?

Ken je de truc van de warenhuizen om fruit en groenten langer vers te bewaren en hun mooi uitzicht te laten garanderen? Wel die kan je ook thuis toepassen zodat wordt voorkomen dat je fruit en ook groenten er flets, verlept en onfris gaan uitzien. Dat is beslist niet de bedoeling als je gasten over de vloer krijgt.

Fruit is nochtans noodzakelijk en groenten ook, want we eten te weinig fruit en groenten, zodat we die raad ook meekrijgen van de overheid. Artsen bevestigen het trouwens voortdurend: er zitten belangrijke vitamines, antioxidanten en vitale stoffen in groenten en fruit en we kunnen niet zonder.

Zin in een heerlijke fruitschotel? Dat is verstandig! Maar dan voorkom je best dat het fruit zijn frisheid en versheid, kortom zijn mooi en aantrekkelijk uitzicht verliest.

Dus haal je voldoende fruit binnen om het in de koelkast te bewaren. En je wil een lekker fruitontbijt? Ook heerlijk en vooral gezond. Maar het probleem met fruit is, dat als het is aangesneden snel zijn kleur verliest en eigenlijk ook wel een beetje van zijn vitamines moet prijsgeven. Daar is wat aan te doen.

Want niet is lekkerder dan een heerlijk gezond fruitslaatje. Velen verkiezen het zelfs als ontbijt. Maar omdat ze niet altijd alle tijd van de wereld hebben om het net voor het gebruik klaar te maken, wordt het soms een tijdje van tevoren geschild, geraspt of in partjes gesneden. De zuurstof in de lucht doet natuurlijk zijn werk en in een mum van tijd is het fruit zoals appel of peer helemaal bruin uitgeslagen.

Op een schotel oogt dat niet zo fris en zo vers meer, dus toch maar kort voor het gebruiken klaar maken. Misschien lukt dat niet altijd vooral niet als je gasten verwacht en dan is het precies niet het moment dat ze mogen zien dat het er al een tijdje staat. Daarom deze geweldige tip: als je wil voorkomen dat geschilde, gesneden of geraspte appelen en peren bruin uitslaan, moet je ze voortaan na het voorbereiden met citroensap besprenkelen. Op die manier worden ze niet meer bruin en heb je een heerlijk ogende fruittafel. En je geniet weer van een heerlijk, maar vooral ook mooie fruitschotel, boordevol vitamines en dat is in deze verwarde tijden met de opgestookte hypes rond allerlei “gekroonde” virussen niet te versmaden.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Vakantie-ellende: Blijf baas over je blaas

Er wordt weer een hittegolf aangekondigd. Warm zomerweer is heerlijk, maar het kan ook lastig zijn en te veel worden. In Spanje en het zuiden van Frankrijk zijn trouwens al tientallen mensen gestorven vanwege de grote hitte. Is hitte dan dodelijk? Niet echt, maar je...

Lees meer

Wie zijn bioklok respecteert, leeft langer

De helft van de volwassen bevolking slaapt door middel van slaappillen. Dat is geen goede evolutie, want normaal moet na een dagje werken, de slaap als een welgekomen geschenk bezit van ons nemen. Slaap is nodig, dat hebben we al heel wat keren onderstreept. Het is...

Lees meer

Mooier, jonger en gezonder dankzij honing

De bijen zijn tegenwoordig dagelijks in het nieuws. Niet zozeer omdat het een gezond natuurproduct is, maar vooral omdat de Aziatische hoornaars zich tegoed doet aan onze bijen. En als we die zijn gang laten gaan, kan dat uitdraaien op een ramp. En de bijen zorgen...

Lees meer