mrt 2, 2020 | Alle tips, Voeding | 0 Reacties

Hoe bewaart fruit zijn vers uitzicht?

Ken je de truc van de warenhuizen om fruit en groenten langer vers te bewaren en hun mooi uitzicht te laten garanderen? Wel die kan je ook thuis toepassen zodat wordt voorkomen dat je fruit en ook groenten er flets, verlept en onfris gaan uitzien. Dat is beslist niet de bedoeling als je gasten over de vloer krijgt.

Fruit is nochtans noodzakelijk en groenten ook, want we eten te weinig fruit en groenten, zodat we die raad ook meekrijgen van de overheid. Artsen bevestigen het trouwens voortdurend: er zitten belangrijke vitamines, antioxidanten en vitale stoffen in groenten en fruit en we kunnen niet zonder.

Zin in een heerlijke fruitschotel? Dat is verstandig! Maar dan voorkom je best dat het fruit zijn frisheid en versheid, kortom zijn mooi en aantrekkelijk uitzicht verliest.

Dus haal je voldoende fruit binnen om het in de koelkast te bewaren. En je wil een lekker fruitontbijt? Ook heerlijk en vooral gezond. Maar het probleem met fruit is, dat als het is aangesneden snel zijn kleur verliest en eigenlijk ook wel een beetje van zijn vitamines moet prijsgeven. Daar is wat aan te doen.

Want niet is lekkerder dan een heerlijk gezond fruitslaatje. Velen verkiezen het zelfs als ontbijt. Maar omdat ze niet altijd alle tijd van de wereld hebben om het net voor het gebruik klaar te maken, wordt het soms een tijdje van tevoren geschild, geraspt of in partjes gesneden. De zuurstof in de lucht doet natuurlijk zijn werk en in een mum van tijd is het fruit zoals appel of peer helemaal bruin uitgeslagen.

Op een schotel oogt dat niet zo fris en zo vers meer, dus toch maar kort voor het gebruiken klaar maken. Misschien lukt dat niet altijd vooral niet als je gasten verwacht en dan is het precies niet het moment dat ze mogen zien dat het er al een tijdje staat. Daarom deze geweldige tip: als je wil voorkomen dat geschilde, gesneden of geraspte appelen en peren bruin uitslaan, moet je ze voortaan na het voorbereiden met citroensap besprenkelen. Op die manier worden ze niet meer bruin en heb je een heerlijk ogende fruittafel. En je geniet weer van een heerlijk, maar vooral ook mooie fruitschotel, boordevol vitamines en dat is in deze verwarde tijden met de opgestookte hypes rond allerlei “gekroonde” virussen niet te versmaden.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

De truc om er jonger te blijven uitzien

Voel je je ook niet gevleid als ze tegen je zeggen: ”dat had ik niet verwacht, je kunt minstens tien jaar liegen, oftewel, je ziet er minstens tien jaar jonger uit dan je zopas gezegd hebt”. Ofwel een leugentje om bestwil, ofwel klassieke vleierij, ofwel de waarheid....

Lees meer

Vitamine E: de lieveling van de vrouwen

Het belang van vitamines werd pas duidelijk toen zeevaarders herstelden van ziekten die hen anders naar het graf, een zeemansgraf, hadden gebracht. Linus Pauling definieerde het beter en was zelf een levend voorbeeld van het belang van vitamines. In de naam zit...

Lees meer

Loop niet de muren, maar wel de trap op!

We horen en zien het dagelijks: bewegen en in beweging blijven heeft veel voordelen. De vraag is: mag je op elke leeftijd dezelfde beweging doen of aan sport doen en wat mag je op die leeftijd van beweging verwachten voor je gezondheid. Het begint natuurlijk met het...

Lees meer

Winteruur gezonder dan zomeruur?

Het gaat binnenkort weer gebeuren: het zomeruur moet plaats maken voor het winteruur. De zon beslist wel wanneer het dag wordt of nacht, maar de overheid heeft ons verplicht daar op een ander moment rekening mee te houden: Het laatste weekend van oktober zetten we de...

Lees meer

Hoe kun je een burn-out blussen?

70 percent van de slachtoffers zijn vrouwen Deze laatste tijd in alle vakbladen en zelfs populaire bladen: alarm over burn-out. Waarom nu pas? Omdat de meeste gevallen van ziekteverzuim veroorzaakt worden door burn-out. Dat is iets anders dan depressie, waarvan het...

Lees meer