Hoe maak zelf je een pikant kruidenstrooisel?

Het wordt er niet beter op nu we verplicht zijn om zoveel mogelijk thuis te blijven. Dat betekent dat we meer zelf zullen moeten koken, want restaurants en cafetaria’s zijn gesloten. We zullen ook meer onze plan moeten trekken, oude recepten uit onze hoed toveren en kookboeken raadplegen. Misschien kunnen we ook weer wat essentiëler gaan leven, hopelijk ook wat gezonder en wat “huiselijker” worden. Weer plezier beleven aan zelf koken en onszelf benoemen tot keukenprinses en keukenprins.

En wat maakt een schotel juist zo bijzonder of geeft het net dat tikkeltje meerwaarde? Dat is meestal het pittige sausje dat eroverheen moet en daarvoor heeft elke keukenprinses haar eigen recept.

We worden door de omstandigheden verplicht weer een beetje praktischer en veiliger te gaan leven. Daarom kan je veel dingen in de keuken best zelf maken, zoals de ingrediënten voor een pikant sausje of kruidenstrooisel.

Het probleem is dat je niet altijd de juiste ingrediënten bij de hand hebt en dat het tegenwoordig moeilijker is om eraan te geraken. Daarom een prima truc om die zelf te maken met producten die je zeker in huis hebt.

Geen verplaatsingen, geen dure uitgaven, geen risico!

Want een heerlijk pikant sausje, of wat kruidenstrooisel op je schotels, geeft soms die typische exotische tint, die zo lekker smaakt. En goed nieuws… je kan die gerust zelf maken. Gooi daarom voortaan de zaadjes van paprika niet meer weg, maar bewaar ze en droog ze. Nadien in de pepermolen malen en… je hebt de heerlijkste pikante gerechten die je maar kan dromen. Bovendien nog spotgoedkoop ook en een voorbeeld van totale recuperatie.

Maar het voornaamste is, dat je schotels heerlijk smaken. En nu we met z’n allen meer thuis (moeten) blijven, is dit mooi meegenomen. Zo kunnen we weer genieten van lekkere schotels, zonder veel kosten en zonder onze woning te moeten verlaten.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Minder kans op griep deze winter? Hoezo?

Griep is een erg besmettelijke ziekte en wordt overgebracht door een virus. Je kunt het een beetje vergelijken met Covid, dat ook afkomstig is van een virus, maar aan griep zijn we wel al wat meer gewend. Velen hebben antistoffen opgebouwd, maar zoals alle virussen...

Lees meer

Hoge bloeddruk: de geniepige doder

We zijn eigenlijk niet goed bezig. Slapeloosheid, stress, burn-out, agressie, problemen, vrees en angsten, zelfs existentiële angst, onzekerheid over de toekomst, sterfgevallen in de familie, langdurige ziekten, pandemieën, winter en winterziekten… het zijn allemaal...

Lees meer

Vertroetel je metabolisme en leef langer

Wie herinnert zich niet de fameuze uitspraken van wijlen dokter Herman Lecompte, die beweerde dat hij duizend jaar kon worden; Het geheim: de afbraak stoppen door middel van vitamines en antioxidanten, want daar lag het geheim van een lang en gezond leven. Eigenlijk...

Lees meer