Hoe maak zelf je een pikant kruidenstrooisel?

Het wordt er niet beter op nu we verplicht zijn om zoveel mogelijk thuis te blijven. Dat betekent dat we meer zelf zullen moeten koken, want restaurants en cafetaria’s zijn gesloten. We zullen ook meer onze plan moeten trekken, oude recepten uit onze hoed toveren en kookboeken raadplegen. Misschien kunnen we ook weer wat essentiëler gaan leven, hopelijk ook wat gezonder en wat “huiselijker” worden. Weer plezier beleven aan zelf koken en onszelf benoemen tot keukenprinses en keukenprins.

En wat maakt een schotel juist zo bijzonder of geeft het net dat tikkeltje meerwaarde? Dat is meestal het pittige sausje dat eroverheen moet en daarvoor heeft elke keukenprinses haar eigen recept.

We worden door de omstandigheden verplicht weer een beetje praktischer en veiliger te gaan leven. Daarom kan je veel dingen in de keuken best zelf maken, zoals de ingrediënten voor een pikant sausje of kruidenstrooisel.

Het probleem is dat je niet altijd de juiste ingrediënten bij de hand hebt en dat het tegenwoordig moeilijker is om eraan te geraken. Daarom een prima truc om die zelf te maken met producten die je zeker in huis hebt.

Geen verplaatsingen, geen dure uitgaven, geen risico!

Want een heerlijk pikant sausje, of wat kruidenstrooisel op je schotels, geeft soms die typische exotische tint, die zo lekker smaakt. En goed nieuws… je kan die gerust zelf maken. Gooi daarom voortaan de zaadjes van paprika niet meer weg, maar bewaar ze en droog ze. Nadien in de pepermolen malen en… je hebt de heerlijkste pikante gerechten die je maar kan dromen. Bovendien nog spotgoedkoop ook en een voorbeeld van totale recuperatie.

Maar het voornaamste is, dat je schotels heerlijk smaken. En nu we met z’n allen meer thuis (moeten) blijven, is dit mooi meegenomen. Zo kunnen we weer genieten van lekkere schotels, zonder veel kosten en zonder onze woning te moeten verlaten.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Eén op vijf heeft last van brandend maagzuur

Eén op de vijf mensen heeft last van brandend maagzuur, ook wel indigestie of reflux genoemd. Het zure maagsap uit de maag komt dan op een verkeerde plek terecht, namelijk de slokdarm. De slokdarm is niet bekleed met beschermende slijmvliezen zoals de maag, zodat de...

Lees meer

Broccoli: het natuurlijke anti-kankerwapen

We zijn een stuk van de natuur en dus moeten we ons in leven houden met elementen uit die natuur. Hoe meer je van de natuur en de oorspronkelijke samenstelling van de schepping afwijkt, des te groter wordt het risico op problemen. Een van de grote problemen van deze...

Lees meer

Champignons: je beste bodyguard

Vorige week werd door de overheid de week van de valpreventie afgekondigd. Het is geen overbodige maatregel om dit onder de aandacht van het grote publiek te brengen. Als je twintig bent en je maakt een valpartij, dan loopt dat gewoonlijk goed af, zonder problemen,...

Lees meer

Hoe kun je gezond, maar efficiënt afslanken?

Heel wat moderne problemen zijn terug te voeren tot een nog groter probleem van deze tijd: obesitas. Zowel kanker, hart- en vaatziekten, beroerte, diabetes, problemen met de immuniteit, last in de spieren en rugklachten, evenals vroegtijdig overlijden kunnen te maken...

Lees meer

KOMKOMMER: lentefrisse, afslankende lekkernij

Het is lente, of wat er zou moeten voor doorgaan, maar ondanks het minder fraaie weer heeft de natuur ons toch kansen gegeven om het lentegevoel te ervaren, vooral door middel van groenten die nu volop worden aangeboden. Eentje daarvan is komkommer. Want hoewel...

Lees meer

Ziekte voorkomen door anders te eten

We zijn wat we eten. We kennen allemaal de betekenis van die slogan. En de opvatting van Hippocrates, de grondlegger van de moderne geneeskunde loog er ook niet om: “Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn, uw voeding”. Duizenden jaren geleden wist men dat ook...

Lees meer