Hoe maak zelf je een pikant kruidenstrooisel?

Het wordt er niet beter op nu we verplicht zijn om zoveel mogelijk thuis te blijven. Dat betekent dat we meer zelf zullen moeten koken, want restaurants en cafetaria’s zijn gesloten. We zullen ook meer onze plan moeten trekken, oude recepten uit onze hoed toveren en kookboeken raadplegen. Misschien kunnen we ook weer wat essentiëler gaan leven, hopelijk ook wat gezonder en wat “huiselijker” worden. Weer plezier beleven aan zelf koken en onszelf benoemen tot keukenprinses en keukenprins.

En wat maakt een schotel juist zo bijzonder of geeft het net dat tikkeltje meerwaarde? Dat is meestal het pittige sausje dat eroverheen moet en daarvoor heeft elke keukenprinses haar eigen recept.

We worden door de omstandigheden verplicht weer een beetje praktischer en veiliger te gaan leven. Daarom kan je veel dingen in de keuken best zelf maken, zoals de ingrediënten voor een pikant sausje of kruidenstrooisel.

Het probleem is dat je niet altijd de juiste ingrediënten bij de hand hebt en dat het tegenwoordig moeilijker is om eraan te geraken. Daarom een prima truc om die zelf te maken met producten die je zeker in huis hebt.

Geen verplaatsingen, geen dure uitgaven, geen risico!

Want een heerlijk pikant sausje, of wat kruidenstrooisel op je schotels, geeft soms die typische exotische tint, die zo lekker smaakt. En goed nieuws… je kan die gerust zelf maken. Gooi daarom voortaan de zaadjes van paprika niet meer weg, maar bewaar ze en droog ze. Nadien in de pepermolen malen en… je hebt de heerlijkste pikante gerechten die je maar kan dromen. Bovendien nog spotgoedkoop ook en een voorbeeld van totale recuperatie.

Maar het voornaamste is, dat je schotels heerlijk smaken. En nu we met z’n allen meer thuis (moeten) blijven, is dit mooi meegenomen. Zo kunnen we weer genieten van lekkere schotels, zonder veel kosten en zonder onze woning te moeten verlaten.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Wat is de beste geneeskunde?

Preventie is de beste geneeskunde. Daar zal niemand aan twijfelen, maar er zijn maar weinig mensen die daar echt naar leven. “We zien wel”. Dan is het gewoonlijk al te laat. Wie verstandig is houdt daar wèl rekening mee en gaat zijn levenswijze afstemmen op zijn...

Lees meer

Bevatten onze maaltijden nog wel voedsel?

We hebben gezien wat de pandemie met de mensen en de maatschappij heeft gedaan en nu wat de hitte en het klimaat kunnen veroorzaken. We gebruiken de natuur en onszelf alsof er geen einde aan komt. We plegen roofbouw zowel op onszelf als op de planeet, terwijl we beide...

Lees meer

Waarom slapen ouderen minder goed?

Het is bekend dat oudere mensen slechter slapen. Ze hebben veelal problemen met het in slaap vallen, het doorslapen en bij het opnieuw in slaap vallen als men 's nachts of te vroeg in de ochtend wakker is geworden. Slecht slapen, is aantoonbaar slecht voor de...

Lees meer

Helder water kan een dodelijke tijdbom zijn

Nu met deze hete dagen worden we er van allerlei kanten op gewezen dat we voldoende moeten drinken. Water, natuurlijk! Het lichaam verliest ongeveer anderhalve liter water per dag en die moet worden gecompenseerd door te drinken. Daar mag je soep bijtellen, maar geen...

Lees meer

Vakantie-ellende: Blijf baas over je blaas

Er wordt weer een hittegolf aangekondigd. Warm zomerweer is heerlijk, maar het kan ook lastig zijn en te veel worden. In Spanje en het zuiden van Frankrijk zijn trouwens al tientallen mensen gestorven vanwege de grote hitte. Is hitte dan dodelijk? Niet echt, maar je...

Lees meer