apr 29, 2020 | Alle tips, Voeding | 0 Reacties

Kokkerellen tijdens de lockdown: Hoe kun je zelf de lekkerste en de beste slagroom maken?

Je zou kunnen denken dat veel mensen hulpeloos zijn in deze isolatieperiode van corona, maar dat is eigenlijk onjuist. Net het omgekeerde manifesteert zich: veel meer mensen gaan zelf aan de slag in de keuken, koken opnieuw hun eigen potje, experimenteren, doen zich te goed aan lekkere dingen uit hun eigen koelkast en kopen steeds minder kant-en-klaar-schotels. Dat is al een vooruitgang en een goed begin. Zo hebben we onze gezondheid meer in eigen handen en kunnen we niet enkel koken en eten volgens onze smaak, maar ook volgens gezondheidsprincipes.

En… om het met de gevleugelde woorden van de paus van de doe-het-zelvers te zeggen: wat je zelf doet, doe je meestal beter.

De lekkerste dingen in de keuken maak je toch zelf. Soms heb je wel een paar trucjes nodig voor een perfect resultaat. Hier is er al eentje: zelf de beste slagroom maken.

Zelf kokkerellen, bakken en braden en zelfs lekkernijen tevoorschijn toveren, is niet enkel beter voor de gezondheid en de portemonnee, maar ook voor je eigenwaarde. Je huisgenoten zullen dit zeker waarderen. Bovendien kan je vertrekken van basisproducten waarvan je de waarde en kwaliteit kent en moet je niet gaan ontcijferen wat er allemaal verborgen zit in het product en met welke cryptische geheimtaal dat moest verwoord worden op het etiket.

Kokkerellen in de eigen keuken dus. Ook voor toetjes, dessertjes, lekkere verwenreceptjes. Niet enkel tijdens de feesten, maar vooral nu kunnen we onszelf en de gezinsleden wat verwennen.

Het blijft natuurlijk essentieel dat we met gezonde producten aan de slag gaan. Denk maar aan verse slagroom bijvoorbeeld. Heel veel gerechten kunnen lekker op smaak gebracht worden met slagroom.

En niets gaat boven verse slagroom en dus wil je die zelf kunnen klaar maken, dan weet je wat je eet, want wat er in spuitbussen gestopt wordt, daar heb je toch het raden naar.

Het probleem is natuurlijk dat het wel wat handigheid en vooral ervaring vergt om de slagroom precies op het gewenste moment de juiste stevigheid en smaak te geven. Daar hebben we wel een paar trucjes voor.

Slagroom zal gemakkelijker en sneller stevig en stijf kunnen worden geklopt als je er wat magere kwark (platte kaas) aan toevoegt.

Een ander trucje is: als je bij het maken van de slagroom wat wit van een ei aan de room toevoegt. Je moet de mengeling korte tijd in de koelkast zetten en pas daarna stijfkloppen. Het wordt kinderspel en dus een plezier om te doen. Probeer het eens… je zal later met plezier terugdenken aan de lockdown-periode waarin je je kwaliteiten als keukenprinses of -prins hebt kunnen vergroten.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Chocolade: smullend hartziekten voorkomen

De discussie blijft duren en dat heeft de Nederlandse Dr. Gert Schuitemaker van de orthomoleculaire wetenschappen duidelijk gemaakt. Chocolade is een geweldig genotmiddel. Veel vrouwen vertonen vooral in de periode rond de menstruatie een onweerstaanbare drang om...

Lees meer

Prostaatkanker voorkomen: meer tomaten eten!

Wat borstkanker voor vrouwen betekent, geldt voor mannen: prostaatkanker. Vroegtijdige opsporing is daarbij van belang, maar je kunt ook invloed uitoefenen op de kans dat je prostaatkanker krijgt. Met andere woorden, door je leefstijl aan te passen, verkleint je...

Lees meer

Broccoli beschermt tegen borstkanker

Borstkanker is de vorm van kanker die het meest voorkomt bij vrouwen. Bijna een derde van alle vrouwen die kanker krijgen, krijgt borstkanker. Eén op de negen vrouwen en één op de vijftienhonderd mannen krijgen borstkanker. Lignanen uit broccoli en iso-flavonen uit...

Lees meer

Kinderen die yoghurt eten zijn gezonder

Het belang van een gezond microbioom wordt van langsom meer onderstreept en duidelijker. Het darmmicrobioom is verantwoordelijk voor een goede weerstand. Daarom is het van het grootste belang ervoor te zorgen dat er voldoende goede bacteriën worden opgenomen die de...

Lees meer

Minder borstkanker met meer soja

Wat prostaatkanker voor mannen betekent, is borstkanker voor vrouwen: steeds meer mensen worden het er slachtoffer van. Bij vrouwen is dat al 1 op 9 en dat aantal breidt nog uit. Onze levensstijl heeft er natuurlijk mee te maken en het feit dat zowel in onze voeding,...

Lees meer

Obesitas: Als je buik piept, eet je te veel

Obesitas is een van de oorzaken van moderne ziekten: diabetes, hart- en vaatproblemen, beroerte, hoge bloeddruk, voortijdige slijtage aan de gewrichten, kortademigheid, leverproblemen ook kanker en zelfs besmettelijke ziekten zoals covid. De helft van de dierbare...

Lees meer