apr 29, 2020 | Alle tips, Voeding | 0 Reacties

Kokkerellen tijdens de lockdown: Hoe kun je zelf de lekkerste en de beste slagroom maken?

Je zou kunnen denken dat veel mensen hulpeloos zijn in deze isolatieperiode van corona, maar dat is eigenlijk onjuist. Net het omgekeerde manifesteert zich: veel meer mensen gaan zelf aan de slag in de keuken, koken opnieuw hun eigen potje, experimenteren, doen zich te goed aan lekkere dingen uit hun eigen koelkast en kopen steeds minder kant-en-klaar-schotels. Dat is al een vooruitgang en een goed begin. Zo hebben we onze gezondheid meer in eigen handen en kunnen we niet enkel koken en eten volgens onze smaak, maar ook volgens gezondheidsprincipes.

En… om het met de gevleugelde woorden van de paus van de doe-het-zelvers te zeggen: wat je zelf doet, doe je meestal beter.

De lekkerste dingen in de keuken maak je toch zelf. Soms heb je wel een paar trucjes nodig voor een perfect resultaat. Hier is er al eentje: zelf de beste slagroom maken.

Zelf kokkerellen, bakken en braden en zelfs lekkernijen tevoorschijn toveren, is niet enkel beter voor de gezondheid en de portemonnee, maar ook voor je eigenwaarde. Je huisgenoten zullen dit zeker waarderen. Bovendien kan je vertrekken van basisproducten waarvan je de waarde en kwaliteit kent en moet je niet gaan ontcijferen wat er allemaal verborgen zit in het product en met welke cryptische geheimtaal dat moest verwoord worden op het etiket.

Kokkerellen in de eigen keuken dus. Ook voor toetjes, dessertjes, lekkere verwenreceptjes. Niet enkel tijdens de feesten, maar vooral nu kunnen we onszelf en de gezinsleden wat verwennen.

Het blijft natuurlijk essentieel dat we met gezonde producten aan de slag gaan. Denk maar aan verse slagroom bijvoorbeeld. Heel veel gerechten kunnen lekker op smaak gebracht worden met slagroom.

En niets gaat boven verse slagroom en dus wil je die zelf kunnen klaar maken, dan weet je wat je eet, want wat er in spuitbussen gestopt wordt, daar heb je toch het raden naar.

Het probleem is natuurlijk dat het wel wat handigheid en vooral ervaring vergt om de slagroom precies op het gewenste moment de juiste stevigheid en smaak te geven. Daar hebben we wel een paar trucjes voor.

Slagroom zal gemakkelijker en sneller stevig en stijf kunnen worden geklopt als je er wat magere kwark (platte kaas) aan toevoegt.

Een ander trucje is: als je bij het maken van de slagroom wat wit van een ei aan de room toevoegt. Je moet de mengeling korte tijd in de koelkast zetten en pas daarna stijfkloppen. Het wordt kinderspel en dus een plezier om te doen. Probeer het eens… je zal later met plezier terugdenken aan de lockdown-periode waarin je je kwaliteiten als keukenprinses of -prins hebt kunnen vergroten.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Vakantie-ellende: Blijf baas over je blaas

Er wordt weer een hittegolf aangekondigd. Warm zomerweer is heerlijk, maar het kan ook lastig zijn en te veel worden. In Spanje en het zuiden van Frankrijk zijn trouwens al tientallen mensen gestorven vanwege de grote hitte. Is hitte dan dodelijk? Niet echt, maar je...

Lees meer

Wie zijn bioklok respecteert, leeft langer

De helft van de volwassen bevolking slaapt door middel van slaappillen. Dat is geen goede evolutie, want normaal moet na een dagje werken, de slaap als een welgekomen geschenk bezit van ons nemen. Slaap is nodig, dat hebben we al heel wat keren onderstreept. Het is...

Lees meer

Mooier, jonger en gezonder dankzij honing

De bijen zijn tegenwoordig dagelijks in het nieuws. Niet zozeer omdat het een gezond natuurproduct is, maar vooral omdat de Aziatische hoornaars zich tegoed doet aan onze bijen. En als we die zijn gang laten gaan, kan dat uitdraaien op een ramp. En de bijen zorgen...

Lees meer