mei 5, 2020 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Na versoepeling van maatregelen tegen corona: Verstandig blijven en immuniteit versterken

De maatregelen in verband met de quarantaine en de besmettelijkheid van het coronavirus zijn versoepeld. Het aantal ziekenhuisopnamen en sterfgevallen blijven dalen. Dat is een reden om even naar adem te happen en te ontspannen, niet om halleluja te roepen, want zover zijn we nog niet. Bovendien heeft tegen alle euforische berichten in, de Duitse minister van Volksgezondheid gewaarschuwd tegen overdreven optimisme: het kan nog jaren duren eer een treffelijk vaccin op de markt komt.

“Markt” is dan wel degelijk een juist gekozen woord, want de farmaceutische bedrijven verdringen elkaar om als eerste een vaccin tegen corona te kunnen lanceren. Begrijpelijk, want op wereldschaal zijn er enorme belangen mee gemoeid, vooral financiële. Vandaar ook dat er zoveel nepnieuws circuleert. Als leek is het niet altijd eenvoudig om waarheid van leugen of van fantasie te onderscheiden, vooral niet als waarheid en leugen vermengd worden: aartsmoeilijk om er wijs uit te geraken.

De strenge maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus zijn wel wat versoepeld, maar de dreiging is er nog steeds. Daarom voorzichtig blijven, handen wassen, mondmasker opzetten, en de immuniteit versterken, met een goed middel op basis van Echinacea, bèta-glucaan, zink, vitamine D3 en Catsclaw.

Het kan natuurlijk nooit kwaad om voorzorgen te blijven nemen en die zullen we vanaf nu nog lang moeten toepassen.

De “ophokplicht” mag dan wat versoepeld zijn, we mogen weer met twee gaan sporten, we mogen een autoritje maken, de motor mag uit de garage worden gehaald, je mag weer tennissen, in volkstuintjes werken en afspreken met een vriend of vriendin.

Familiebijeenkomsten zijn er nog niet bij en grote vergaderingen evenmin. Ook sporten in clubverband mag niet, evenmin als gebruik maken van kleedkamers en douches van deze verenigingen. Restaurants en cafetaria’s en hotels blijven gesloten, maar bedrijven werken weer. Kortom, het is wat soepeler, maar nog niet het normale en dat kan nog lang duren. Het zal nog langer duren als we ons verstand niet gebruiken en de voorzorgsmaatregelen die al een hele tijd van kracht waren blijven toepassen.

Dat betekent:

 • Doe toch geen onnodige verplaatsingen.
 • Ga alleen winkelen en hou afstand.
 • Zet als je naar buiten gaat in publieke ruimtes, ook in het openbaar vervoer ALIJD een mondmasker op, dat is trouwens verplicht.
 • Blijf na elke contact, boodschap of hanteren van klinken, leuningen enz.… altijd de handen wassen met veel zeep en water.
 • Neem voor onderweg altijd een handgel mee en wrijf daarmee uitgebreid je handen in.
 • Werk zoveel mogelijk van thuis.
 • Vermijd verschillende generaties bijeen te brengen, zoals bij bezoeken aan verzorgingsinstellingen en ziekenhuizen.
 • Mijd zoveel mogelijk ziekenhuizen.
 • Als je twijfelt of je symptomen hebt, bel dan eerst je huisarts, maar trek niet meteen naar de wachtzaal.
 • Nies en hoest in een papieren zakdoek, niet in je handen.
 • Geef geen hand, maar wees creatief om anderen te begroeten.
 • Hou minstens anderhalve meter afstand van anderen.
 • Maak een mondmasker steriel door het zeer warm te strijken.
 • Drink voldoende water.
 • Werk aan je immuniteit door voldoende slaap, voldoende beweging, niet te roken en geen alcohol te gebruiken, suiker te mijden en volwaardig te eten.
 • Echinacea, Bètaglucaan, zink, vitamine D3 en Catsclaw versterken de immuniteit.

Je vindt al deze uitstekende stoffen in Echinacea4Max van Alkpharma.

Het CNK-bestelnummer voor de apotheek is: 3139-581.

Je kan Echinacea4max ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hoe valstrikken voor je lever vermijden

De lever is een van de belangrijkste organen van het lichaam, zoniet het belangrijkste. Het zorgt voor de eliminatie van toxische stoffen, helpt bij de vertering, maakt gal aan, en we hebben er alle belang bij er goed zorg voor, te dragen. Dat zorg dragen gebeurt door...

Lees meer

De lever: Barometer van je gezondheid

Het hart is natuurlijk een belangrijk orgaan, maar eigenlijk is het enkel en alleen maar een pomp. Het heeft geen emoties, geen persoonlijkheid, het stuwt gewoon het bloed het lichaam rond, meer niet. Dat zei de wereldberoemde hartchirurg Dr. Barnard, tientallen jaren...

Lees meer

Bang van cholesterol of transvet?

Iedereen is bang van een te hoge cholesterolspiegel. Niet onterecht trouwens, want het kan zich afzetten tegen de vaatwand, daardoor vernauwingen veroorzaken en zelfs leiden tot hartinfarct en/of beroerte. Ischemische klachten die verband houden met te weinig...

Lees meer