mei 5, 2020 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Na versoepeling van maatregelen tegen corona: Verstandig blijven en immuniteit versterken

De maatregelen in verband met de quarantaine en de besmettelijkheid van het coronavirus zijn versoepeld. Het aantal ziekenhuisopnamen en sterfgevallen blijven dalen. Dat is een reden om even naar adem te happen en te ontspannen, niet om halleluja te roepen, want zover zijn we nog niet. Bovendien heeft tegen alle euforische berichten in, de Duitse minister van Volksgezondheid gewaarschuwd tegen overdreven optimisme: het kan nog jaren duren eer een treffelijk vaccin op de markt komt.

“Markt” is dan wel degelijk een juist gekozen woord, want de farmaceutische bedrijven verdringen elkaar om als eerste een vaccin tegen corona te kunnen lanceren. Begrijpelijk, want op wereldschaal zijn er enorme belangen mee gemoeid, vooral financiële. Vandaar ook dat er zoveel nepnieuws circuleert. Als leek is het niet altijd eenvoudig om waarheid van leugen of van fantasie te onderscheiden, vooral niet als waarheid en leugen vermengd worden: aartsmoeilijk om er wijs uit te geraken.

De strenge maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus zijn wel wat versoepeld, maar de dreiging is er nog steeds. Daarom voorzichtig blijven, handen wassen, mondmasker opzetten, en de immuniteit versterken, met een goed middel op basis van Echinacea, bèta-glucaan, zink, vitamine D3 en Catsclaw.

Het kan natuurlijk nooit kwaad om voorzorgen te blijven nemen en die zullen we vanaf nu nog lang moeten toepassen.

De “ophokplicht” mag dan wat versoepeld zijn, we mogen weer met twee gaan sporten, we mogen een autoritje maken, de motor mag uit de garage worden gehaald, je mag weer tennissen, in volkstuintjes werken en afspreken met een vriend of vriendin.

Familiebijeenkomsten zijn er nog niet bij en grote vergaderingen evenmin. Ook sporten in clubverband mag niet, evenmin als gebruik maken van kleedkamers en douches van deze verenigingen. Restaurants en cafetaria’s en hotels blijven gesloten, maar bedrijven werken weer. Kortom, het is wat soepeler, maar nog niet het normale en dat kan nog lang duren. Het zal nog langer duren als we ons verstand niet gebruiken en de voorzorgsmaatregelen die al een hele tijd van kracht waren blijven toepassen.

Dat betekent:

 • Doe toch geen onnodige verplaatsingen.
 • Ga alleen winkelen en hou afstand.
 • Zet als je naar buiten gaat in publieke ruimtes, ook in het openbaar vervoer ALIJD een mondmasker op, dat is trouwens verplicht.
 • Blijf na elke contact, boodschap of hanteren van klinken, leuningen enz.… altijd de handen wassen met veel zeep en water.
 • Neem voor onderweg altijd een handgel mee en wrijf daarmee uitgebreid je handen in.
 • Werk zoveel mogelijk van thuis.
 • Vermijd verschillende generaties bijeen te brengen, zoals bij bezoeken aan verzorgingsinstellingen en ziekenhuizen.
 • Mijd zoveel mogelijk ziekenhuizen.
 • Als je twijfelt of je symptomen hebt, bel dan eerst je huisarts, maar trek niet meteen naar de wachtzaal.
 • Nies en hoest in een papieren zakdoek, niet in je handen.
 • Geef geen hand, maar wees creatief om anderen te begroeten.
 • Hou minstens anderhalve meter afstand van anderen.
 • Maak een mondmasker steriel door het zeer warm te strijken.
 • Drink voldoende water.
 • Werk aan je immuniteit door voldoende slaap, voldoende beweging, niet te roken en geen alcohol te gebruiken, suiker te mijden en volwaardig te eten.
 • Echinacea, Bètaglucaan, zink, vitamine D3 en Catsclaw versterken de immuniteit.

Je vindt al deze uitstekende stoffen in Echinacea4Max van Alkpharma.

Het CNK-bestelnummer voor de apotheek is: 3139-581.

Je kan Echinacea4max ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Chocolade: smullend hartziekten voorkomen

De discussie blijft duren en dat heeft de Nederlandse Dr. Gert Schuitemaker van de orthomoleculaire wetenschappen duidelijk gemaakt. Chocolade is een geweldig genotmiddel. Veel vrouwen vertonen vooral in de periode rond de menstruatie een onweerstaanbare drang om...

Lees meer

Riekende adem door slecht verzorgd gebit

Niets is zo vervelend als een bezoeker, partner, tegenspeler, vriend of vriendin met een riekende adem. We bedoelen hier niet de paar uur na een maaltijd welgekruid met look of looksaus, maar wel de permanente hinder die je ondervindt als je met iemand praat die...

Lees meer

Prostaatkanker voorkomen: meer tomaten eten!

Wat borstkanker voor vrouwen betekent, geldt voor mannen: prostaatkanker. Vroegtijdige opsporing is daarbij van belang, maar je kunt ook invloed uitoefenen op de kans dat je prostaatkanker krijgt. Met andere woorden, door je leefstijl aan te passen, verkleint je...

Lees meer

Ook last van een slap gevoel?

Een slap gevoel? Misschien ligt het wel aan uzelf? Veel mensen weten niet dat ze door hun gedrag en voeding roofbouw plegen op hun energie. Als u zich geregeld slap en afgemat voelt moet u eens nagaan of u zich niet aan volgende „slechte gewoonten” bezondigt. Veel...

Lees meer

Aambeien? Voeding veranderen!

De helft van de volwassenen heeft vroeg of laat te maken met aambeien. Velen schamen er zich over als ze er last van hebben en zullen dit ook niet gemakkelijk toegeven, laat staan er over praten. Aambeien komen vooral op latere leeftijd voor en bij zwangere vrouwen,...

Lees meer

Broccoli beschermt tegen borstkanker

Borstkanker is de vorm van kanker die het meest voorkomt bij vrouwen. Bijna een derde van alle vrouwen die kanker krijgen, krijgt borstkanker. Eén op de negen vrouwen en één op de vijftienhonderd mannen krijgen borstkanker. Lignanen uit broccoli en iso-flavonen uit...

Lees meer