Misschien heb je rozen in je eigen tuin staan en dan zie je dat bepaalde soorten al beginnen te bloeien, of misschien haal je af en toe wat rozen om als cadeau te schenken. Bloemen doen het altijd en wie ze krijgt, is er altijd gelukkig mee. Want bloemen hebben een verhaal, zeggen iets over de schenker en uiteraard laat diegenen die ze krijgt meteen zien we ze zijn.
En je weet het al: geen rozen zonder doornen, zowel die welke je uit de winkel haalt als die uit je eigen tuin komen. Je kan er niet omheen, dus moet je de prik erbij nemen. Ook als je de bloemen krijgt of als je ze schenkt, is er altijd een risicootje op een prik en dus een kwetsuur. Maar als je de bloemen begint te schikken, is de kans nog groter om je te prikken.
Rozen zonder doornen bestaan niet, maar je kan wel een trucje toepassen zodat de doornen je niet meer kunnen prikken als je de rozen in een vaas schikt.
Wat kan je doen? Andere bloemen schenken in de plaats van rozen? Dat is niet hetzelfde, want rozen hebben een bijzondere waarde en dus blijf je erbij: een bosje rozen is niet te overtreffen.
Je kan natuurlijk wel wat voorzorgen nemen zodat het risico op kwetsuren vermindert, zeker als de rozen uit je eigen tuin komen en je binnen in je woning een mooi versierde vaas met rozen wil schikken.
Hoe ga je tewerk als je de rozen bijvoorbeeld uit je tuin hebt gehaald en je wil ze tot een mooi versierde vaas omtunen, want niets is mooier in huis dan wat uit de eigen tuin komt. Dat betekent wel dat je zelf moet instaan voor de onvermijdelijke klussen waar anders de florist soms voor zorgt: rozen knippen, inkorten, van de onderste doornen ontdoen en dan schikken in een vaas.
Er zijn maar weinig huisvrouwen die ongehavend uit de slag komen, want de rozen die uit de tuin komen, zijn niet alleen de mooiste, ze hebben ook de sterkste doornen ontwikkeld. Hoe kan je nu de stengels aanpakken en de doornen verwijderen zonder dat je handen en armen vol schrammen staan?
Wel, daarvoor hebben we een schitterend trucje bedacht. Neem wasknijpers en knijp die op de stelen. Op die manier kan je de stengels vastnemen zonder de kans te lopen dat je handen en armen vol schrammen staan. Zo kan je met een scherp mesje de doornen verwijderen en ze nadien schikken in een bloemenvaas. Een heel simpel trucje, maar wel met interessante gevolgen.