jul 21, 2020 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Corona: beter voorkomen dan genezen en je immuniteit versterken

Eerst werd het afgedaan als een griepje, nadien een zware griep, daarna volgde “het is een longvirus” en nu begint men stilaan inzicht te krijgen in de omvang van de schade die het virus kan veroorzaken. Het is inderdaad geen gewoon griepje, geen eenvoudig longvirus, maar een virus dat een hele reeks reacties in gang zet: van ademhaling, via bloedsomloop, hart, lever, nieren., hersenen en pancreas. Kortom, het kan het hele lichaam aantasten.

Patiënten die er door aangestoken worden, hebben ademnood en moeten in veel gevallen echt naar adem snakken, er kunnen problemen komen met de bloedstolling waardoor hartinfarct en cerebraal accident of beroerte kunnen volgen. Ook het zenuwstelsel kan aangetast worden zodat veel patiënten klagen over verlies van reukzin en smaakstoornissen en ook duizeligheid, concentratiestoornissen, verwardheid, depressieve toestanden kunnen het gevolg zijn. Sommige mensen zijn ook al buiten adem als ze één trapje moeten opstappen.

Wie als slachtoffer van corona op de intensieve zorgen van het ziekenhuis belandde, moet per dag dat hij of zij er doorbracht een week rekenen om te herstellen. Sommigen worden nooit meer zoals tevoren. Je kan dus beter een besmetting vermijden en je eigen immuniteit versterken. Daarvoor dient bijvoorbeeld Immunibell.

De manier waarop COVID-19 zich manifesteert is vrij uniek, verklaarde Dr. Sadiya Khan, cardioloog aan Northwestern Medicine in Chicago.

Er is altijd wel een restgevolg na een ernstige virale aandoening. Zo is het niet ongewoon dat na een griep er altijd wat complicaties zijn en er ook schade achterblijft. Maar in dit geval van corona is het toch wel bijzonder opvallend dat de omvang van de schade ruim en groot is en dat de restverschijnselen bijzonder uitgebreid zijn.

De revalidatie na corona is ook uitzonderlijk lang. Wie op de intensieve zorgen moest terecht komen en diende beademd te worden, mag er rekening mee houden dat per dag op de intensieve zorgen en beademing er rekening moet gehouden worden met een extra revalidatie van een week. Dus wie tien dagen op de intensive care doorbracht, mag tien weken revalidatie rekenen.

Dr. Kahn verklaarde verder dat de leeftijd een rol speelt bij de revalidatie: hoe ouder hoe moeilijker. En bij bejaarde mensen kan het gebeuren dat het herstel nooit nog volledig zal zijn en dat ze altijd ergens last zullen van hebben.

Zelfs mensen die niet in het ziekenhuis terecht zijn gekomen hebben door hun besmetting toch nog maanden last.

Dr. Jay Butler, adjunct-directeur infectieziekten aan het Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention, verklaarde dat er nog geen volledig inzicht is in de evolutie van de kwaal. Veel mensen blijven klagen over aanhoudende vermoeidheid en kortademigheid. De symptomen kunnen wel verdwijnen, maar bij tien percent van de slachtoffers zijn er langdurige symptomen, aldus Dr. Helen Salisbury van de University of Oxford in een verklaring aan de British Medical Journal.

De levenswijze van de slachtoffers van corona wordt totaal omgegooid. Zelfs sportieve mensen die vroeger driemaal per week 5 km jogden, zijn nu compleet buiten adem als ze één trapje moeten opstappen. Sommigen blijven onophoudelijk hoesten en zijn niet meer in staat om te gaan werken.

Dr. Kahn zei verder dat er gelijkenissen waren met de verschijnselen van HIV, het zogenaamde Aidsvirus. Ook zijn er cardiovasculaire verwikkelingen. Dat zou kunnen verwijzen naar de verklaring van Nobelprijswinnaar prof. Dr. Luc Montagnier die vastgesteld had dat er in het coronavirus een streng RNA was die er niet thuishoorde en die wees op HIV. Misschien kunstmatig ingebracht om een vaccin tegen AIDS te ontwikkelen en uit de hand gelopen?

In elk geval corona oftewel Covid-19 is geen gewoon virusje van niemendal. Je doet er best aan een besmetting te voorkomen door de maatregelen ernstig te nemen.

Daarnaast kan je best je eigen immuniteit versterken: zorgen voor een gezond microbioom, voldoende vitamine C, D3, zink en Selenium en Echinacea en Katsklauw om op die manier te kunnen rekenen op je natuurlijke afweer. En wil je wat hulp van de natuur: Fytobell heeft een prima natuurlijk middel ontwikkeld om de eigen immuniteit een boost van formaat te geven: Immunibell.

Je vindt Immunibell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 4197-968. Of je kan het ook online berstellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Minder hartproblemen met meer vis

Het valt niet meer te ontkennen: junkfood kan je gezondheid ernstige schade toebrengen. Wie daar de voorkeur aan geeft en het geregeld gebruikt, zal eerder ziek kunnen worden en zijn leven ook serieus bekorten. Het is als het ware een abonnement op problemen. Daarin...

Lees meer

Is joggen wel gezond?

Je ziet ze elke dag langs de weg lopen: mannen met een hoogrood gezicht, bijna apathisch voor zich uitkijkend, de diep leegte in, want hun inspanning maakt hen bijna tot een robot: de jogger. Vaak gaan sommige mannen er tot op zeer hoge leeftijd mee door en dat is van...

Lees meer

Hoe vetter de vis, hoe gezonder

Het is beter gesteld met de kwaliteit van het water van onze rivieren en meren en dat is maar goed ook. Want er zijn heel wat mensen die van lijnvissen hun hobby hebben gemaakt en dus genieten van de “vangst van hun leven”. Hoe vetter de vis, des te meer Omega-3...

Lees meer