Zelfgebakken brood snijden zonder brokkelen of kruimelen

Veel mensen kopen tegenwoordig online. Dat is gemakkelijk en handig in deze coronatijden, maar hopelijk zullen de meesten de weg naar de lokale handelaar terugvinden als de winkels weer opengaan. Want onze economie wordt meer gediend door lokale handelaars dan door de grote spelers uit het buitenland. Maar het is goed te begrijpen dat veel mensen nu kiezen voor de veiligheid en het gemak van bestellen, zodat ze zonder risicovolle verplaatsingen toch hun leven kunnen leiden zij het, een beetje gevangen in hun eigen huis of appartement.

En wat zie je, dat een aantal producten nu meer aantrok hebben dan vroeger: daaronder vooral broodbakmachines. Men wil weer zelf brood bakken en genieten van vers brood zonder naar de lokale bakker of het warenhuis te moeten lopen.

Zelfgebakken brood smaakt dubbel lekker en het huis geurt urenlang naar de hemel, maar om te vermijden dat het bij het snijden gaat brokkelen is er een heel eenvoudig trucje. Geen brokkelsneden meer van nu af aan!

Groot gelijk hebben ze, want niets gaat boven vers en zelfgebakken brood. Dat weet je tenminste wat de ingrediënten zijn, want die kan je zelf bepalen zonder dat er allerhande toevoegsels worden bijgedaan.

Zelf en versgebakken brood heeft zo zijn voordelen, want het is beslist gezond, vooral als je de volkorenversie kiest, maar het heeft ook nadelen, maar die zijn meer van praktische aard. Want zelfgebakken brood bevat geen smeuïg-makende substanties en heeft daarom de neiging om gemakkelijker te brokkelen tijdens het snijden. Wat nu?

Neen, je hoeft het zelfbakken niet achterwege te laten, want dat was een goede keuze. Blijf dus maar de voorkeur geven aan vers en zelfgebakken brood in deze coronatijden, of je haalt het toch zelf van bij de bakker op de hoek? Ook goed.

Maar je wil het zelf snijden? Dan blijft het langer vers, O.K.! Maar we nemen aan dat je er een grondige hekel aan hebt als het brood begint te brokkelen van zodra je er het mes inzet? De musjes in de tuin zullen er misschien dankbaar voor zijn en de merels zullen een liedje meer zingen, maar uiteindelijk is het de bedoeling dat het brood op je eigen bord belandt en niet gaat kruimelen van zodra je er het mes in zet.

Daar komt voortaan verandering in, want brood zal veel gemakkelijker kunnen gesneden worden en het kruimelen behoort tot het verleden als je het brood snijdt met een mes dat je eerst hebt verwarmd. Op die manier zal je dubbel plezier beleven aan je zelfgebakken brood.

Dus: blijf maar in je kot, bak je brood zelf, maar verwarm eerst het mes als je het gaat snijden, zodat het niet gaat brokkelen.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Ajuin: tegen hoest en tegen roest

Ajuin, beter bekend als ui, vooral bij onze noorderburen is niet enkel lekker als smaakmaker in allerlei gerechten, ook in rauwkost, soepen, sausen, fijn gesnipperd en ideaal om te verwerken in de meeste schotels. Bovendien is ajuin oftewel ui een gezonde groente en...

Lees meer