Zelfgebakken brood snijden zonder brokkelen of kruimelen

Veel mensen kopen tegenwoordig online. Dat is gemakkelijk en handig in deze coronatijden, maar hopelijk zullen de meesten de weg naar de lokale handelaar terugvinden als de winkels weer opengaan. Want onze economie wordt meer gediend door lokale handelaars dan door de grote spelers uit het buitenland. Maar het is goed te begrijpen dat veel mensen nu kiezen voor de veiligheid en het gemak van bestellen, zodat ze zonder risicovolle verplaatsingen toch hun leven kunnen leiden zij het, een beetje gevangen in hun eigen huis of appartement.

En wat zie je, dat een aantal producten nu meer aantrok hebben dan vroeger: daaronder vooral broodbakmachines. Men wil weer zelf brood bakken en genieten van vers brood zonder naar de lokale bakker of het warenhuis te moeten lopen.

Zelfgebakken brood smaakt dubbel lekker en het huis geurt urenlang naar de hemel, maar om te vermijden dat het bij het snijden gaat brokkelen is er een heel eenvoudig trucje. Geen brokkelsneden meer van nu af aan!

Groot gelijk hebben ze, want niets gaat boven vers en zelfgebakken brood. Dat weet je tenminste wat de ingrediënten zijn, want die kan je zelf bepalen zonder dat er allerhande toevoegsels worden bijgedaan.

Zelf en versgebakken brood heeft zo zijn voordelen, want het is beslist gezond, vooral als je de volkorenversie kiest, maar het heeft ook nadelen, maar die zijn meer van praktische aard. Want zelfgebakken brood bevat geen smeuïg-makende substanties en heeft daarom de neiging om gemakkelijker te brokkelen tijdens het snijden. Wat nu?

Neen, je hoeft het zelfbakken niet achterwege te laten, want dat was een goede keuze. Blijf dus maar de voorkeur geven aan vers en zelfgebakken brood in deze coronatijden, of je haalt het toch zelf van bij de bakker op de hoek? Ook goed.

Maar je wil het zelf snijden? Dan blijft het langer vers, O.K.! Maar we nemen aan dat je er een grondige hekel aan hebt als het brood begint te brokkelen van zodra je er het mes inzet? De musjes in de tuin zullen er misschien dankbaar voor zijn en de merels zullen een liedje meer zingen, maar uiteindelijk is het de bedoeling dat het brood op je eigen bord belandt en niet gaat kruimelen van zodra je er het mes in zet.

Daar komt voortaan verandering in, want brood zal veel gemakkelijker kunnen gesneden worden en het kruimelen behoort tot het verleden als je het brood snijdt met een mes dat je eerst hebt verwarmd. Op die manier zal je dubbel plezier beleven aan je zelfgebakken brood.

Dus: blijf maar in je kot, bak je brood zelf, maar verwarm eerst het mes als je het gaat snijden, zodat het niet gaat brokkelen.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Eén op vijf heeft last van brandend maagzuur

Eén op de vijf mensen heeft last van brandend maagzuur, ook wel indigestie of reflux genoemd. Het zure maagsap uit de maag komt dan op een verkeerde plek terecht, namelijk de slokdarm. De slokdarm is niet bekleed met beschermende slijmvliezen zoals de maag, zodat de...

Lees meer

Broccoli: het natuurlijke anti-kankerwapen

We zijn een stuk van de natuur en dus moeten we ons in leven houden met elementen uit die natuur. Hoe meer je van de natuur en de oorspronkelijke samenstelling van de schepping afwijkt, des te groter wordt het risico op problemen. Een van de grote problemen van deze...

Lees meer

Champignons: je beste bodyguard

Vorige week werd door de overheid de week van de valpreventie afgekondigd. Het is geen overbodige maatregel om dit onder de aandacht van het grote publiek te brengen. Als je twintig bent en je maakt een valpartij, dan loopt dat gewoonlijk goed af, zonder problemen,...

Lees meer

Hoe kun je gezond, maar efficiënt afslanken?

Heel wat moderne problemen zijn terug te voeren tot een nog groter probleem van deze tijd: obesitas. Zowel kanker, hart- en vaatziekten, beroerte, diabetes, problemen met de immuniteit, last in de spieren en rugklachten, evenals vroegtijdig overlijden kunnen te maken...

Lees meer

KOMKOMMER: lentefrisse, afslankende lekkernij

Het is lente, of wat er zou moeten voor doorgaan, maar ondanks het minder fraaie weer heeft de natuur ons toch kansen gegeven om het lentegevoel te ervaren, vooral door middel van groenten die nu volop worden aangeboden. Eentje daarvan is komkommer. Want hoewel...

Lees meer

Ziekte voorkomen door anders te eten

We zijn wat we eten. We kennen allemaal de betekenis van die slogan. En de opvatting van Hippocrates, de grondlegger van de moderne geneeskunde loog er ook niet om: “Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn, uw voeding”. Duizenden jaren geleden wist men dat ook...

Lees meer