Zelfgebakken brood snijden zonder brokkelen of kruimelen

Veel mensen kopen tegenwoordig online. Dat is gemakkelijk en handig in deze coronatijden, maar hopelijk zullen de meesten de weg naar de lokale handelaar terugvinden als de winkels weer opengaan. Want onze economie wordt meer gediend door lokale handelaars dan door de grote spelers uit het buitenland. Maar het is goed te begrijpen dat veel mensen nu kiezen voor de veiligheid en het gemak van bestellen, zodat ze zonder risicovolle verplaatsingen toch hun leven kunnen leiden zij het, een beetje gevangen in hun eigen huis of appartement.

En wat zie je, dat een aantal producten nu meer aantrok hebben dan vroeger: daaronder vooral broodbakmachines. Men wil weer zelf brood bakken en genieten van vers brood zonder naar de lokale bakker of het warenhuis te moeten lopen.

Zelfgebakken brood smaakt dubbel lekker en het huis geurt urenlang naar de hemel, maar om te vermijden dat het bij het snijden gaat brokkelen is er een heel eenvoudig trucje. Geen brokkelsneden meer van nu af aan!

Groot gelijk hebben ze, want niets gaat boven vers en zelfgebakken brood. Dat weet je tenminste wat de ingrediënten zijn, want die kan je zelf bepalen zonder dat er allerhande toevoegsels worden bijgedaan.

Zelf en versgebakken brood heeft zo zijn voordelen, want het is beslist gezond, vooral als je de volkorenversie kiest, maar het heeft ook nadelen, maar die zijn meer van praktische aard. Want zelfgebakken brood bevat geen smeuïg-makende substanties en heeft daarom de neiging om gemakkelijker te brokkelen tijdens het snijden. Wat nu?

Neen, je hoeft het zelfbakken niet achterwege te laten, want dat was een goede keuze. Blijf dus maar de voorkeur geven aan vers en zelfgebakken brood in deze coronatijden, of je haalt het toch zelf van bij de bakker op de hoek? Ook goed.

Maar je wil het zelf snijden? Dan blijft het langer vers, O.K.! Maar we nemen aan dat je er een grondige hekel aan hebt als het brood begint te brokkelen van zodra je er het mes inzet? De musjes in de tuin zullen er misschien dankbaar voor zijn en de merels zullen een liedje meer zingen, maar uiteindelijk is het de bedoeling dat het brood op je eigen bord belandt en niet gaat kruimelen van zodra je er het mes in zet.

Daar komt voortaan verandering in, want brood zal veel gemakkelijker kunnen gesneden worden en het kruimelen behoort tot het verleden als je het brood snijdt met een mes dat je eerst hebt verwarmd. Op die manier zal je dubbel plezier beleven aan je zelfgebakken brood.

Dus: blijf maar in je kot, bak je brood zelf, maar verwarm eerst het mes als je het gaat snijden, zodat het niet gaat brokkelen.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Wat is de beste geneeskunde?

Preventie is de beste geneeskunde. Daar zal niemand aan twijfelen, maar er zijn maar weinig mensen die daar echt naar leven. “We zien wel”. Dan is het gewoonlijk al te laat. Wie verstandig is houdt daar wèl rekening mee en gaat zijn levenswijze afstemmen op zijn...

Lees meer

Bevatten onze maaltijden nog wel voedsel?

We hebben gezien wat de pandemie met de mensen en de maatschappij heeft gedaan en nu wat de hitte en het klimaat kunnen veroorzaken. We gebruiken de natuur en onszelf alsof er geen einde aan komt. We plegen roofbouw zowel op onszelf als op de planeet, terwijl we beide...

Lees meer

Waarom slapen ouderen minder goed?

Het is bekend dat oudere mensen slechter slapen. Ze hebben veelal problemen met het in slaap vallen, het doorslapen en bij het opnieuw in slaap vallen als men 's nachts of te vroeg in de ochtend wakker is geworden. Slecht slapen, is aantoonbaar slecht voor de...

Lees meer

Helder water kan een dodelijke tijdbom zijn

Nu met deze hete dagen worden we er van allerlei kanten op gewezen dat we voldoende moeten drinken. Water, natuurlijk! Het lichaam verliest ongeveer anderhalve liter water per dag en die moet worden gecompenseerd door te drinken. Daar mag je soep bijtellen, maar geen...

Lees meer

Vakantie-ellende: Blijf baas over je blaas

Er wordt weer een hittegolf aangekondigd. Warm zomerweer is heerlijk, maar het kan ook lastig zijn en te veel worden. In Spanje en het zuiden van Frankrijk zijn trouwens al tientallen mensen gestorven vanwege de grote hitte. Is hitte dan dodelijk? Niet echt, maar je...

Lees meer